‘Herbstmeister’ in prille seizoen na 3-0 winst

Sel Bastmeijer is hattrick niet gegund

,,Dit wordt een taaie pot,” waarschuwde trainer/coach Lars Jansens vorige week voor aanvang van de uitwedstrijd tegen het Nijmeegse Orion van afgelopen zaterdag. ,,Dit is de enige ploeg die meer doelpunten heeft gemaakt dan Dongen. Ik verwacht dat zij thuis sterk aan de bal zijn.

De komende twee weken zullen cruciaal zijn!” Zijn voorspelling kwam uit. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarbij een aantal kansjes voor beide elftallen vielen, hield Dongendoelman Swen Heijstee Orion enkele malen prima van het scoren af. De tweede helft, na enkele tactische wissels aan Dongenzijde, was Dongen heer en meester en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op Nijmeegse helft af.

Orion kwam furieus uit de startblokken. Gevaarlijke aanvallen via de snelle buitenspelers en een vaardige spits gaven aan dat Dongen alle zeilen moest gaan bijzetten en serieus aan deze klus moest beginnen. Naast de prima reddingen van doelman Heijstee, was het deze middag de achterhoede die hun zaakjes goed op orde hadden. Centraal had Gijs Timmermans de Orion spits compleet in zijn macht, evenals de vleugelverdedigers Niels Dingemans en Gijs van Tilburg die ook hun snelle tegenstanders onder controle hadden.

Ook na de inbreng van wisselspelers (Doguhan Ercan voor Freek Dingemans en Raphael Narty voor Timo Schipper) werd de achterhoede niet uit balans gebracht. Sterker nog, met de inbreng van Floris van Dongen voor Rijk Siemerink en Timo van der Schans voor Burak Erbek, kreeg Dongen steeds meer grip op de wedstrijd. Het middenveld was voor Floris van Dongen, Luc Braams en spelverdeler Bas Jansens. Het wachten was op het eerst doelpunt. Over de vleugels konden Narty en Erbek naar hartelust opstomen. De opening viel uit een corner. Bas Jansens’ inzet belandde op het hoofd van goaltjesdief Sel Bastmeijer.

Nog geen acht minuten later was het weer raak. Nu stuurde Ercan buitenspeler Narty weg, die deze middag ook weer gemakkelijk zijn tegenstanders dolde en passeerde. Hij werd binnen de zestien gevloerd. Sel Bastmeijer liet deze kans niet onbenut en tekende voor de 0-2. Een prima actie van Timo van der Schans werd door doelman Guus Appelman met de voet gekeerd, waardoor de hattrick van de vrijstaande Bastmeijer uitbleef. Floris van Dongen was er als de kippen bij en pikte ook deze wedstrijd zijn doelpuntje mee: 0-3. Door deze zege, en doordat de tegenstanders elkaar aftroeven, staat Dongen op plaats 1. 4 punten los op EVV Echt, dat over twee weken naar Dongen komt. De rest volgt op 7 en 8 punten van koploper Dongen.

,,De jongens hebben zich goed hersteld van een matige eerste helft. De tweede helft was top. We hebben gehaald waar we voor kwamen, 3 punten. Zaak om dit vast te houden. De jongens beseffen waar ze staan en moet dit vasthouden. Daar moeten we hard voor werken en zeker niets onderschatten! Nieuwe week, nieuwe kansen maar…… ook nieuwe gevaren,” besluit Lars Jansens.

Jan Bogers maakt minuten bij Zaterdag 1 en pakt 1 punt
Vorige week meldden wij al dat Jan Bogers na 19 maanden blessureleed weer op de weg terug is. Om wedstrijdritme op te doen is hij afgelopen zaterdag, samen met 023 spelers Jorg Blom en Ewald Schoones, aan de Zaterdag 1 selectie toegevoegd. Resultaat 1-1, het eerste puntje binnen voor dit elftal.

Hoe denkt Jan nu zelf over zijn terugkeer? ,,Ik ben met horten en stoten opgestaan,” vertelt de Bredanaar. ,,Eerst kruisband blessure, toen Corona en daarna binnenband gescheurd. Heeft lang geduurd. Ben bij de club gaan trainen. De club wil rustig aandoen en ik wil uiteraard meer.” Jan Bogers is inmiddels realistisch genoeg om niet te gehaast te gaan. ,,Ik wilde zelf ook via 023 ritme op gaan doen, daar ben ik blij mee. Het zal zeker nog een maandje of twee duren dat ik volledig inzetbaar ben. Na de winterstop sta ik er!”