Olympia’60 stelt teleur tegen SSC’55

In een zeker van Olympia zijde zeer matige vertoning trokken de gasten uit Sprang-Capelle aan het langste eind. De 0-2 eindstand stond bij rust al op de borden en op die zege van SSC ’55 viel uiteindelijk ook weinig af te dingen. Zonder Raymon Damen, maar met de voldoende herstelde Pepijn Laurijsen, startte het Dongense team in een enigszins verrassende opstelling. Zo werd aanvaller Elroy Vereggen in de verdediging geposteerd en nam Sam Melsen diens positie over in de frontlinie. Emre Gülpinar moest om disciplinaire redenen genoegen nemen met een plaats op de bank.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar daarna wist SSC steeds meer een overwicht te creëren. Het liet de bal makkelijker rond gaan en speelde met meer overtuiging. Maar toch was de eerste grote kans voor Olympia. Nick van Wanrooij schatte een goede voorzet van Nick Smans op waarde, maar de doelman Gouw van SSC redde bekwaam. De daarop volgende tegenaanval van de gasten leverde daarentegen wel een doelpunt op, waardoor de mannen van Mo Duzgun, net als in alle voorgaande duels, in de achtervolging moesten. En hoewel het team in korte tijd twee opgelegde kansen kreeg, (Elroy Vereggen, kopbal uit vrije trap Osman Aslan en Dennis Aarts kopbal uit voorzet Sam Melsen) wist het vandaag niet te scoren.
Toen SSC in de slotseconden van de eerste helft de score zelfs wist te verdubbelen uit een hoekschop, stond Olympia voor een nog moeilijkere opgave.

In de rust greep Mo Duzgun in met een dubbele wissel. Dennis Aarts en Jeroen Hultermans maakten plaats voor Thymo de Bruijn en Emre Gülpinar. Maar ondanks deze wissels en enkele omzettingen wist Olympia geen vuist te maken. Het niveau hield eigenlijk gelijke tred met het almaar slechter wordende weer. Het feit dat SSC weigerde de 0-3 te scoren betekende wel dat Olympia nog lang bleef hopen op een redelijk resultaat en dat het tot het eind nog spannend kon worden. En bijna viel de aansluitingstreffer nog toen Pepijn Laurijsen vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd verwoestend uithaalde. Maar ook zijn schot was een prooi voor doelman Gouw. Hij tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek. Tekenend voor het onmachtige Olympia was dat de scrimmage die uit de daaruit voorkomende hoekschop volgde ook geen doelpunt opleverde.