Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In Hilvarenbeek won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 29-38 van team BV Hilvarenbeek. De enige verliespartij kwam op naam van Too Verbunt. Hij kwam aan de meet slechts twee caramboles te kort.

In een verdedigende partij pakte kopman Ad Faro bekwaam de winst. Reserve Mark Pijnenburg speelde gedegen en loodst op deze manier de partij bekwaam in veilige haven. Ook voor Embert Broekhoven was er winst. Hij speelde een puike partij en liet het prachtige gemiddelde van 0.625 voor zich noteren.

Thuiswedstrijd C. van den Nieuwenhuizen
In sportcafé ’t Vaartje in dongen-Vaart speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Vanwege de vervroegde sluitingstijd zal deze wedstrijd eeerder beginnen. Naar alle waarschijnlijkheid rond 19.00 uur.

Team P.C. Kamp verliest
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 30-39 van team Michielsen uit Oosterhout. In de eerste sessie kwam Piet Kamp slechts drie caramboles te kort. Winst was er wel voor Theo Laros. Hij zette het degelijke gemiddelde van 0.384 neer. In de tweede sessie kwam Leo Loonen er niet aan te pas. Hij kon zijn vertrouwde ritme deze keer niet vinden. Hij verloor kansloos. Kopman Jan Smeekens was dicht bij de finish. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Deze week speelt team een uitwedstrijd in Goirle tegen team B.C.G.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 1 pakt bijna volle winst
In sportcafé ’t Vaartje in dongen-Vaart won team ’t Vaartje 1 met 29-17 van team ’t Sandoel uit Raamsdonksveer. Arthur Snoeren speelde een sublieme partij en was al na 12 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 1.000 precies. Ton Kemmeren deed hier in de tweede partij niet veel voor onder. Ton had maar 14 beurten nodig om over de meet te gaan. Hij kwam uit op het geweldige moyenne van 1.142. Hij maakte bovendien een fantastische serie van zes caramboles. Embert Broekhoven moest in de laatste partij verlies toestaan. Hij kwam echter maar één puntje te kort.

’t Vaartje 1 thuis
Op maandagavond 19 oktober speelt team ’t Vaartje 1 in sportcafé ’t Vaartje in dongen-Vaart tegen lijstaanvoerder team HMS uit Sprang-Capelle. Het is een beladen wedstrijd omdat team ’t Vaartje maar twee punten achter staat op de koploper. Bovendien biljarten twee van de drie biljarters van HMS driebanden-groot bij ’t Vaartje. De wedstrijd zal vanwege de vervroegde sluitingstijden vermoedelijk eerder dan 19.30 uur beginnen.

B2: Royal Hedge grijpt de leiding
Vorig seizoen werd vanwege de coronacrisis de competitie eerder afgebroken. Team Boomkwekerij Royal Hedge stond toen ruim aan de leiding. Dat dit geen toevalstreffer was bewijst dit team. Deze week werd opnieuw de eerste plaats gepakt. In Sprang-Capelle werd met 23-26 gewonnen van team Landzicht. Teamleider Ton Hamers was de enige die verloor. Ton kreeg ook slechts elf beurten. Hij was hiermee ondanks een fraaie reeks van vijf, volstrekt kansloos. Met het gemiddelde van 0.727 kan Ton tevreden zijn. Met het eindresultaat waarschijnlijk niet. Anton Smulders speelde een prima partij. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.650 neer. Dit was voldoende voor de winst. Mark Pijnenburg was de man van de avond. Hij speelde een prachtige partij en kwam uit op het schitterende gemiddelde van 1.000 precies. Hij sloeg een groot gat met zijn rivaal, waardoor de winst werd gepakt. Zowel Mark als Anton maakten elk een serie van vier. Door dit resultaat pakte team Royal Hedge de leiding. Het heeft echter slechts twee punten voorsprong op de nummer 2. Deze week speelt dit team een thuiswedstrijd

B2: ’t Vaartje 2 herstelt zich
In sportcafé ’t Vaartje in dongen-Vaart herstelde team ’t Vaartje 2 van de verpletterende nederlaag van een week eerder. Dit keer werd met 25-25 gelijk gespeeld tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. In de eerste partij was er verlies van Piet Kamp. Piet wist de schade echter te beperken. In de tweede partij won Frans Kemmeren met overwicht. Hij zette zijn opponent op grote achterstand en sleepte zo de partij bekwaam binnen. Kopman Theo Laros had een uitstekende start. In de slotfase liet hij zich echter alsnog verrassen. Hij zette het degelijke gemiddelde van 0.526 neer.

Reacties