Dames H.V. Dongen winnen eerste thuiswedstrijd

DS1 van H.V. Dongen hebben de eerste thuiswedstrijd, afgelopen zaterdag, met 30-27 (17-13) gewonnen van Oliveo uit Pijnacker. De wedstrijd werd, wegens de corona maatregelen, gespeeld zonder publiek. De verrichtingen van de dames was wel te volgen via een livestream die door de handbalvereniging werd verzorgd.

Voor de overwinning moest de ploeg uit Dongen diep gaan en wist men de zege pas in de slotfase veilig te stellen. Het spel van de dames liet te wensen over. Zowel in de verdediging als in de aanval werden de nodige fouten gemaakt en ook de afronding mistte de nodige scherpte. Wel wist men goed gebruik te maken van de snelle omschakeling van verdediging naar de aanval en met dit wapen stelde Dongen de zege veilig.

Het eerste kwartier was Oliveo de bovenliggende partij. Dongen had veel problemen met de schoten door het centrum en daarnaast was de samenwerking niet optimaal. Vooral de nummer 14 van de bezoeksters was een plaag voor de defensie. In de 9e minuut was de stand 3-6 in het voordeel van de bezoeksters. Hierna ging het langzaam beter met de thuisploeg en wist men het spel om te buigen en via 8-8 wist Dongen op een 13-9 voorsprong te komen. In deze fase waren vooral Jill Verbunt, Femke Loonen en Meggie Verbunt trefzeker. Het verschil van 4 treffers bleef in stand tot de rust.
In het begin van de 2e helft begon Dongen goed en wist men de voorsprong uit te breiden naar een verschil van 6 (22-16). Hierna volgde een slechte fase, waarbij men vooral aanvallend veel fouten maakte en geen doelpunten kon produceren. Oliveo profiteerde hier goed van en bracht met 22-21 de spanning weer terug in de wedstrijd. Toch bleef Dongen aan de goede kant van de score en in de laatste fase van de wedstrijd wisten Marlou Verkou en Janneke Akkermans de wedstrijd over de streep te trekken.

Doelpunten: Femke Loonen (8), Jill Verbunt (7), Meggie Verbunt (6), Tanja Sips (3), Janneke Akkermans (3), Hannah van Disseldorp (2) en Marlou Verkou (1).
Ook het 2e damesteam van H.V. Dongen. Zij wonnen met 31-20 van Tachos 2.

Aanstaande donderdag speelt DS1 van H.V. Dongen om 19.30 uur in sporthal de Salamander tegen 1e divisionist H.V. Quintus 2 in de strijd om de Nederlandse handbalbeker. Op zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd in Voorhout tegen het nog ongeslagen Foreholte 2.