Succesvolle clubkampioenschappen bij ATLEDO

Foto:

In het laatste weekend van september sluit Atledo traditiegetrouw het baanseizoen af met de Clubkampioenschappen. Het werden weer twee gezellige dagen op de atletiekbaan, waarbij ook zeer goed gepresteerd werd; alleen de pupillen al zorgden voor meer dan honderd PR’s!

Op zaterdag begonnen de junioren, senioren en masters aan de eerste onderdelen van hun meerkamp. Het weer was prachtig en de sfeer ook. Mooi om te zien hoe jong en oud naadloos mixen en elkaar tips en aanwijzingen geven, uiteraard met menig pesterijtje. Ondanks het gebrek aan trainingen tijdens de strengere Corona maatregelen is het niveau gehandhaafd en vaak zelfs verbeterd.

Bij de 400m zagen we een titanenstrijd tussen twee toplopers van Atledo, Benno Snepvangers en Brik van Dusseldorp. Benno heeft een trainingsachterstand, maar weet het Brik langere tijd erg lastig te maken. Pas in de laatste 100 meter verliest hij het contact en loopt Brik naar de overwinning.

Op zondag waren ook de pupillen van de partij, die hun zeskamp af kwamen werken. Zoals al genoemd, zij waren bijzonder goed bezig met ruim honderd persoonlijke records! Ook hier zat de sfeer er goed in, met aanmoedigingen over en weer en respect voor elkaars prestaties.

Bij het polsstokhoogspringen zorgden de B-junioren Bengt Kramer en Luuk Embregts voor de sensatie van de dag, door ongetraind maar liefst tot een sprong van resp. 2.30m en 2.40m te komen! Een ander bijzonder moment was de binnenkomst van Jan Willem van Heteren op de 1500m, het laatste onderdeel van de tienkamp. Hij wordt vergezeld van een groot aantal mede-atleten en de pupillen aan wie hij training geeft. Een prachtige afsluiting van de Atledo Clubkampioenschappen!

Reacties