Dongen 023 koploper landelijke 2e Divisie

Foto:

John Paul Verkooijen voelt zich een trotse voorzitter. Het bestuur van VV Dongen besloot dit jaar de jeugdopleiding te gaan verlengen.

Het nieuwe elftal, Dongen 023, moet een verlengstuk worden van de jeugdopleiding op sportpark De Biezen. ,,Normaal stopt de jeugdopleiding als je te oud bent voor de 019. Je moet dan de stap maken naar de senioren. Dat kan soms wel eens een te grote stap zijn. In het kader van Groeien van Onderuit, hebben wij bij de KNVB de 023 aangemeld. De KNVB vond dit een prima ontwikkeling en zette dus een aparte competitie op,” vertelt voorzitter Verkooijen. Dongen werd in deze nieuwe competitie in de 2e Divisie (Poule C, Zuid) ingedeeld. ,,Dit naar aanleiding van de landelijke ranking waar VV Dongen op dat moment stond.” Het voordeel hiervan is volgens de voorzitter, dat een jeugdspeler langer de tijd heeft zich te ontwikkelen en een kans te maken in het eerste team op zondag. ,,Mocht dit niet lukken dan zal het zeker, als de speler interesse heeft, een kwaliteitsimpuls geven aan het eerste team op zaterdag. Dat speelt op dit moment in de vierde klasse. Ook hier is de bedoeling om de komende jaren hogerop te komen.”

Dongen 023 onder leiding van Lars Jansens is na vier wedstrijden de trotse koploper met 10 punten. De openingswedstrijd eindigde in het Limburgse Echt in een gelijkspel. Sterker nog, de naaste belager Blauw Geel staat op 1 punt achter Dongen, maar werd wel met 4-1 naar huis gestuurd. Ambities? ,,Nee, nee, de ambities zijn er altijd, maar eerst een constant niveau zien te halen. Uiteindelijk sta je dan waar je hoort te staan. Als we het goed doen staan we hoog,” tempert trainer/coach Lars Jansens de euforie.

Dongen reisde zaterdag naar Venray zonder Timo Schipper en Jorg Blom. Om tactische reden waren zij toegevoegd aan de Zaterdag 1 selectie. Op het slecht bespeelbare veld, iets anders dan het biljartlaken op De Biezen, had Dongen een slechte start. Venray, waarschijnlijk bang voor een afstraffing gezien de uitslagen die Dongen wegzette, zakte ver terug rond de eigen zestien. Toch weet de thuisploeg Dongen enkele keren pijn te doen door een aantal keren gevaarlijk over de zijkanten uit te breken. Dit door de scherpte en concentratie die aan Dongenzijde ontbrak. ,,Zeker de eerste helft. Je zag dat bij de door Venray slecht getrapte corners, door de tegenstander op een meter te dekken.” Met deze woorden schudde Jansens in de rust zijn team wakker.

Het zou de tweede helft dan ook anders gaan verlopen. Bas Jansens, niet in de basis omdat hij vanwege een Coronatest niet voldoende had kunnen trainen, viel in voor gelegenheidsaanvoerder Floris van Dongen. Twee verschillende voetballers, waarbij Bas Jansens het elftal meer probeerde te laten voetballen. Venray leek aan energie in te moeten gaan leveren waardoor Dongen het spel in handen nam. De openingstreffer mocht Sel Bastmeijer vanaf de elf meter binnenschieten, na een overtreding op Rijk Siemerink. Hiervoor had Bastmeijer een aantal mogelijkheden om de score te openen laten liggen. Kort hierna kon de goed leidende scheidsrechter niet anders doen dan de bal weer op de stip te leggen. Ditmaal was Sel Bastmeijer gevloerd. Ook nu ging hij zelf weer achter de bal staan en schoot de 0-2 binnen. Met nog tien minuten te gaan stapelden de kansen zich op. Solak Dilaver prikte de 0-3, nadat hij eerder een dot van een kans had laten liggen, binnen. Invaller Timo van der Schans zette kort voor het einde Dilaver weer vrij voor het doel. Zijn inzet was de 0-4 op het scorebord. ,,Al met al een verdiende overwinning. Waren we wat scherper, dan had dit 0-8 of meer kunnen zijn,” glimlacht Lars Jansens na afloop.

Komende zaterdag 3 oktober om 14.30 uur op sportpark De Biezen komt RKSV Nuenen op bezoek. Een lastige klant. Deze hekkensluiter heeft 1 punt, door het gelijke spel tegen Venray. Vrij entree, maar let wel op de Corona regels binnen sportpark De Biezen.

Reacties