VV Dongen ontvangt koploper Hercules

Foto:

Even terugblikken! Westlandia heeft voor VV Dongen inmiddels qua uitslag een vast podium gekregen. De afgelopen drie jaren ging VV Dongen daar weg met een 2-3 overwinning. Na Jaap van der Waarden, Shenty Saez was het nu Anouar Moukouh die de 2-3 op het scorebord zette. Kunnen we de uitslag voor het volgend jaar alvast noteren?

Door Piet Scheepers

Nu de realiteit! Komende zondag komt het ongeslagen Utrechtse Hercules naar Dongen. Een grote club met een prachtig verleden, waar niet alleen voetbal in het bloed zit. Binnen de club, die zo’n 2500 leden telt, kunnen ook diverse andere sporten beoefend worden. Voetbal is voor onze lezers het meest interessante. Hercules is een van de drie koplopers die nog ongeslagen is na drie wedstrijden. Het meest interessante voor de Dongenaren is het doelsaldo van deze tegenstander: 9-0. Negen doelpunten gescoord is een mooi rendement. Het meest opvallende is het aantal doelpunten tegen: 0!!! En dat zegt waarschijnlijk genoeg over de achterhoede. Of is het middenveld en de aanval hun gevaarlijke wapen? Want als je met dat gezelschap jouw tegenstander ver van jouw doel kunt houden, heb je een gevaarlijk wapen in huis. Dongen is gewaarschuwd! Of…….. gaat Dongen thuis op sportpark De Biezen komende zondag een bres slaan in dit ogenschijnlijke sterke bastion?

VV Dongen – Hercules is zondag de tiende ontmoeting in de 3e Divisie. De balans slaat door in het voordeel van VV Dongen: vier keer winst, drie keer verlies en twee keer gelijk. Afgelopen seizoen was VV Dongen twee keer de gelukkige winnaar. Twee keer een nipte 1-0. Dat zegt al genoeg over de krachtsverschillen. Met samengeknepen billen zat de staf de laatste minuten van de laatste ontmoeting in Utrecht te snakken naar het eindsignaal van de scheidsrechter. VV Dongen kroop door het oog van de naald. Het laatste wapenfeit van Hercules, een wanhoopschot op het VV Dongendoel, belandde op de paal buiten bereik van de Dongendoelman. Einde wedstrijd en de winst in de pocket. De thuiswedstrijd, net na de winterstop, eindigde dus ook in 1-0. Het thuispubliek moest lang wachten op de 1-0. In de 82e minuut kopte Jan Gerrits de winnende treffer binnen.

Hoe zal het zondag verlopen? Deze week is weer hard getraind richting deze wedstrijd. Hoe wordt de opstelling? Is Fatih Kamaci weer wedstrijdfit? Zijn vervanger Tom Wijkmans verving Kamaci op zijn oude stekkie prima. Anouar Moukouh, invaller afgelopen zondag en matchwinnaar, is op de weg terug na een vervelende blessure.

Vorig jaar lukte het VV Dongen om de opmars van Hercules te stuiten. Lukt het zondag om 14.00 uur op sportpark De Biezen om als eerste deze competitie te scoren tegen Hercules?  In verband net de Corona maatregelen mogen slechts 250 bezoekers toegelaten worden op sportpark De Biezen. Kom op tijd want: Vol=Vol!!

Reacties