Winterkoninkje 2020

Foto: CC0 Creative Commons

Zondag 13 september werd er op het terrein van JdbC Dongen wel een heel bijzonder boulestoernooi gehouden: het Winterkoninkje 2020.

In het verleden kwam de winterkampioen voort uit een competitie met een finaleronde, maar door het coronavirus liep alles anders. Er was wel een start gemaakt met de competitie, maar deze kon niet worden afgemaakt vanwege het coronavirus. Op basis van de toenmalige stand heeft de WECO besloten om de bovenste twee equipes uit elke poule aangevuld met de twee “beste nummers 3” uit deze poules, te laten strijden om de wisselbeker van het Winterkoninkje. Er waren dus 8 equipes, verdeeld onder twee poules, die eerst drie wedstrijden moesten spelen alvorens de finale plaats kon vinden.

Deze equipes waren: Johan van Kuijk en Lianne vd Westen, Pierre de Jong en Wim Koreman (deze laatste was ingevallen voor hans van Troost), Jopie en Kees Jacobs, Toine Snoeren en Wim de Wit, Wil van Belkom en Stan Dankers, Hubert vd Horst en Jurrian vd Meer, Ria Verdaasdonk en Evert Pol en als laatste Kees Leemans en Pieter Timermans. Daarnaast was er een zogenaamd PET-toernooi geregeld voor onze leden die niet aan dit toernooi mee konden doen. Aangezien het totaal aantal spelers nog steeds op 40 staat, was dit PET-toernooi voorbehouden aan slechts 24 leden. Wie het eerst kwam……het eerst ook maalde! Dus VOL was ook VOL. Jammer genoeg moesten we die dag enkele leden teleurstellen.

Voordat beide toernooien zouden gaan beginnen trad het voltallige bestuur naar voren voor een niet onbelangrijke mededeling. Aangezien de jaarlijkse ALV dit jaar niet doorging, besloot het bestuur het tijdens dit toernooi bekend te maken: het verlenen van een ERELIDMAATSCHAP aan niet mindere dan Piet Ligtenberg. Hij kreeg deze eervolle onderscheiding vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de jeu de boulesvereniging: wekelijks actief in de buitenploeg, het verzorgen van de Lotto sinds jaren en al geruime tijd samen met Liena elke dinsdagmiddag achter de bar staan om iedereen te voorzien van een drankje. Al met al een verdiende benoeming! Bovendien werd ook nog eens toegezegd jaarlijks een toernooi te organiseren onder zijn naam. Dit zal in overleg met Piet ingepland worden. Namens de WECO willen we Piet van harte feliciteren met deze benoeming en hem nog een BOULE plezierige jaren toewensen.

Hierna werden er nog enkele barkaarten uit de grote verzameling VOLLE barkaarten getrokken. Het aantal bleef – gezien de financiële situatie van de club – ook nu beperkt tot drie. De gelukkigen waren Stan Dankers, Corrie Koreman en Henk van Roode. Zij kunnen de komende weken weer goedkoop een drankje aan de bar halen. Tot zover dit officiële intermezzo en kon men daadwerkelijk gaan beginnen met de beide toernooitjes. Na een korte uitleg van Corrie Koreman (WECO) waarbij ook aandacht werd geschonken aan de Coronaregels gingen de spelers naar de banen.

Bij het PET-toernooi waren drie wedstrijden gepland, waarbij iedereen elke ronde een ander maatje kreeg en ook andere tegenstanders. Voor het Winterkoninkje moesten de equipes eerst 3 wedstrijden in de poule spelen, waarna de poulewinnaars in een finale konden strijden om de wisselbokaal. In poule A was dat het equipe Pierre de Jong en Wim Koreman en in poule B het equipe Stan Dankers en Wil van Belkom. In de finale gingen beide equipes het eerste uur nagenoeg gelijk op. Er was nauwelijks enig verschil en het spelniveau was hoog. Er werd goed geplaatst en ook getireerd. Kortom, een genot voor de toeschouwers. Uiteindelijk ging de winst naar het equipe Stan en Wil. Zij wonnen de finalewedstrijd met 13-6.

 

Wij feliciteren beide finalisten en in het bijzonder het winnende team, welke de Wisselbeker van het Winterkoninkje in ontvangst mocht nemen. Tevens werden Stan en Wil gefeliciteerd met het behalen van de titel “Gouden Butje”, omdat zij ook winnaars waren van de zomercompetitie 2019. Een dubbele triomf voor dit boulende equipe. Hulde ook aan het adres van hun trouwste supportsters: Berna en Jacqueline.

 

De eindstand van het Winterkoninkje was:

Ook geven we de einduitslag van het PET-toernooi. De winnaar hiervan was Jan Verbeek, die na drie gewonnen wedstrijden 27 pluspunten scoorde. Hij kreeg uit handen van wedstrijdleidster Corrie zoals gewoonlijk een barkaart. Proficiat Jan!

Reacties