Valse start Olympia’60

In de eerste competitie ronde liep Olympia tegen een onnodige maar wel verdiende nederlaag aan. Op bezoek bij RFC in Raamsdonksveer werd het uiteindelijk 2-0 voor de gastheren.

Aanvankelijk leek het dat het Dongense team met een goed resultaat huiswaarts kon keren. Het eerste half uur speelde het namelijk precies zoals coach Duzgun zich waarschijnlijk had voorgesteld.
Met een voor zijn verdediging geposteerde Jesse Tennebroek zette het RFC flink onder druk en was het enkele keren dreigend. Echte scoringskansen kwamen er echter niet. Pas in de slotfase van de eerste helft slaagde RFC erin om uit de omschakeling een paar keer gevaarlijk te worden. Het trof in die situaties echter de uitblinkende doelman Jim Swanen, zodat de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft liet een totaal ander spelbeeld zien. RFC was veel feller en greep de tegenstander direct bij de strot. Na een paar minuten leidde slap uitverdedigen tot de openingstreffer en vanaf dat moment liep Olympia vrijwel voortdurend achter de feiten aan. Het is dat Jim Swanen zijn ploeg nog lang in de wedstrijd hield door de ene redding na de andere te verrichten. Het team was onmachtig en slaagde er nauwelijks in kansen te creëren. Daarnaast werd het ook nog geconfronteerd met de kaartenlast uit de eerste helft. In 78e minuut moest Jeroen Hultermans namelijk met rood van het veld, nadat hij zijn overigens terechte tweede gele kaart ontving van de verder weinig consequent fluitende leidsman. Een slotoffensief leverde niets meer op. Sterker nog, doordat doelman Swanen mee naar voren trok, wist RFC in de ruim bemeten extra tijd zelfs een tweede keer te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.