DVVC JO9 scoort er op los.

Foto:

Zoals altijd zijn de jongens van JO09 weer lekker vroeg vandaag. Zij openen de voetbaldag op het Sportpark met een wedstrijd om 09.00uur. Tegenstander vandaag SSC’55.

Vol enthousiasme gaan ze aan de slag en hebben de smaak al snel te pakken. In een minuut of 4 knallen ze de bal tegen de touwen van de gastengoal. Dat laten de jongens en meisjes van SSC’55 niet over hun kant gaan en gaan stevig in de aanval. Korte tijd later valt de gelijkmaker. 1-1 Dat belooft een spannende strijd te worden, met twee zeer aanvallende ploegen. DVVC getergd op jacht naar een nieuwe voorsprong die weer snel komt. 2-1 en zelfs iets uitloopt. Na amper 10minuten spelen zijn al 4 doelpunten gevallen, 3 daarvan voor de thuisploeg. 3-1 SSC’55 laat zich niet onbetuigd en de aansluiter valt binnen een minuut. DVVC met beide benen terug op de grond. Hier een tegenstander die zich niet weg laat zetten. De Groen Witten moeten aan de bak.

En dat doen ze. In 5minuten tijd vliegt de bal 5x in het goede netje en loopt de voorsprong op naar 8-2. Dan volgen de nodige schoten op het doel die helaas of te veel effect hebben en daarmee net naast, langs of zelfs over gaan of een makkelijke prooi voor de keeper zijn. De thuisploeg houdt echter wel de regie over het spel en weet in de derde kwart nog 3x te scoren. Daarmee komt een mooie marge van 9 doelpunten tot stand. Met 11-2 gaan ze het laatste kwart met vertrouwen in.

Of met een beetje overmoed? Want plots, zo lijkt het, krijgt SSC’55 vleugels en speel het spel zich veelvuldig en lang op de voor de thuisploeg verkeerde helft af. Het lijkt of de rollen zijn omgedraaid en de gasten kunnen in 5minuten tijd de thuisgoalie de bal 3x uit het net laten vissen. 11-5

Met nog 5 minuten op de klok lijkt het er toch nog op dat het spannend wordt. In dit tempo kunnen de Sprang-Capellenaren nog dicht langszij komen. Er wordt met hand en tand verdedigd en met nog een paar snelle uitvallen voorkomen de mannen van DVVC verdere tegendoelpunten terwijl rappe uitbraken nog voor gevaarlijke situaties voor het gastendoel zorgen. En waaruit tenslotte nog 2 doelpunten ten gunste van de Groen Witten vallen. Eindstand van vandaag 13-5.

Fantastisch gewerkt jongens, mooie overwinning. Geniet van jullie weekend, en op naar volgende week.

Reacties