Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). De NPC is weer begonnen op 19 september 2020. Het 1e team speelt mee in de derde divisie, het 2e en 3e team in de vierde divisie en het 4e team in de zesde klasse.

Team Dongen1 speelde uit tegen Va-Tout 2 uit Breda en kwam met een verlies van 3-5 naar Dongen terug.

Team Dongen 2 speelt al enkele jaren in dezelfde samenstelling Dit jaar met Joop Weterings als reservespeler. Hij moest ook gelijk worden ingezet.
Ze speelde thuis tegen het team Dosc2 uit Den Dolder. Het was prima weer om buiten te spelen in hun eerste wedstrijd van dit NPC seizoen. Het werden gelijk al pittige partijen want ook Dosc2 gingen ervoor. Omdat het met verschillende spelers nog niet echt wou lukken moesten ze tevreden zijn met een gelijk spel.

Hier in het kort het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 doubletten: Kees Jacobs en Joop Weterings gingen goed van start en stonden lange tijd ruim voor. helaas konden ze het niet tot het laatst volhouden en omdat onze tegenstanders wel steeds beter gingen spelen verloren ze toch nog met 7–13. Doublet 2 met Cor Timmermans en John v Rooden verliep uiterst moeizaam. Ook zij kregen het niet voor elkaar om de punten te pakken en verloren met 11- 13. Doublet 3 met Karel Seebregts en Andre de Wijs was begin af aan te sterk en won moeiteloos met 13–3.

Ronde 2 tripletten: Kees, Joop en Andre kwam al heel gauw op gang en wonnen vrij gemakkelijk met 13-5. De partij met koppel Cor, John en Karel werd ook gewonnen maar vooral op laatst moesten alle zeilen nog bijgezet worden om de punten te pakken maar wonnen uiteindelijk met 13–10.

Ronde 3 doubletten: Ook nu weer gingen Kees en Joop goed van start en hadden eigenlijk de partij voor het grijpen, maar het plaatsen van een goede boule liep te vaak mis en verloren ze toch nog de partij met 12-13. De partij van Cor en John wilde maar niet lukken en verloren kansloos met 4-13. Gelukkig wisten door goed spel Karel en Andre hun partij te winnen met 13-9 en moest Team Dongen 2 tevreden zijn met een gelijk spel van 4-4.

Team Dongen 3 was deze week vrij en moet zaterdag 3 oktober naar DOSC 2 in Den Dolder.

Team Dongen 4 moest zijn krachten meten in de 6e divisie en wist te winnen met 6-2 van L’Ammerzo 3 uit Ammerzoden.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-3001-2020-2021/

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-4004-2020-2021/

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-4004-2020-2021/

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-6007-2020-2021/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad).

Reacties