Geslaagde 3e editie MANNENTOERNOOI 2020

Foto:

Zaterdag 12 september was het weer zover. Op de fraaie buitenbanen van Jeu de Boules Club Dongen werd voor de 3e keer het MANNENTOERNOOI georganiseerd.

Zoals ook bij de vorige edities het geval was lag de organisatie in handen van clublid Cees Leemans. Uiteraard kreeg hij hierbij steun van de nodige mensen, want dit gezelligheidstoernooi wordt blijkbaar steeds groter van opzet.Mochten er in de beide voorgaande toernooien een onbeperkt aantal mannen meedoen, dit jaar was dat door het Coronavirus jammer genoeg beperkt tot maximaal 40 deelnemers. De meesten waren lid van de eigen vereniging, maar er deden ook enkele “buitenstaanders” mee, zoals de winnaar van vorige jaar: Ton Voets.

Vanaf 10 uur kon er ingeschreven worden, opdat er om half 11 begonnen zou kunnen worden. Elke speler kreeg een consumptiemunt en een BLAUW lootje, mogelijk goed voor een bijzondere prijs. Na aanmelding kon iedereen zich vergapen aan de schitterende prijzentafel. Cees en zijn team hadden blijkbaar alle middenstandszaken in Dongen afgelopen om een prijs op te halen en dat bleek later niet alleen beperkt te blijven tot Dongen. Op het terrein was een fraai spandoek van de hoofdsponsor opgehangen: bakkerij “t Smoske uit Dongen.

De wedstrijdleiding was bij dit toernooi in handen van Marianne van Gastel en Piet Moelands en zij had in overleg met de organisatie besloten om 4 wedstrijden te spelen. Elke keer met iemand anders als maatje en ook steeds verschillende tegenstanders. Dat maakte het juist zo gezellig en er kwamen verrassende uitslagen tevoorschijn! Later werd er nog een extra 5e wedstrijd toegevoegd, omdat we ruim in de tijd zaten. En dat was zeker geen straf met dit mooie, zonnige weer.

Na het openingswoordje van Cees, waarin gezelligheid en sportiviteit centraal stonden, kon de eerste ronde van start gaan. Na deze speelronde (en ook nog verderop in het toernooi) werden de deelnemers nog verrast met een heerlijke versnapering, geschonken door  Bakkerij ‘t Smoske uit Dongen. Tussen de wedstrijden door kon iedereen aan de bar zijn of haar drankje bestellen, welke liefdevol werd ingeschonken door de charmante zusjes Jopie en Willemieke. Geen wonder dat al die mannen langer dan gebruikelijk aan de bar bleven hangen!!

Na de 2e ronde kreeg iedereen een uitgebreid lunchpakket aangeboden. De samenstellers moeten vast gedacht hebben dat boulen hongerige magen oplevert, want er zaten maar liefst 3 broodjes in en ook nog een worstenbroodje. Bovendien een flesje drinken. Wat een feest en onze complimenten gaan dan ook uit naar……..juist, Bakkerij “t Smoske uit Dongen. Hierna werden de resterende partijen afgewerkt, inclusief dus de extra toegevoegde 5e ronde.

Na de laatste wedstrijd waren er toch nog wel enkele spelers, die -in afwachting van de uitslag- een “vrije pot” wilden spelen. Zij konden er blijkbaar geen genoeg van krijgen. Een half uurtje later was de balans opgemaakt en kon de uitslag bekend gemaakt worden. Er waren 3 spelers die alle wedstrijden gewonnen hadden, zodat het puntensaldo de doorslag moest geven.

Hierbij de beste 3 mannen:
1e plaats: Joop Weterings 5 gewonnen +42 punten
2e plaats: Jean-Michel Lobo 5 gewonnen +39 punten
3e plaats: Piet van Ginneken 5 gewonnen +31 punten.

Vanaf deze plaats feliciteren we Joop met zijn overwinning. Volgend jaar mag hij zijn titel weer verdedigen. Rond half 6 werd het warm buffet uitgestald. Het was verzorgd door de Salamander en het zag er geweldig uit. Niemand kwam iets te kort en het smaakte heerlijk. De dag werd afgesloten met een grootse loterij, waarvoor men in de loop van de dag lootjes had kunnen kopen. Het waren allemaal fantastische prijzen. De trekking werd verricht door onze voorzitster, Jopie Jacobs, in samenspraak met de opperspreekstalmeester (=sauwelaar) Wil Brekelmans. Deze laatste verzorgde overigens ook de gehele dag de gezellige muziek, waarvoor dank Wil! Het werd een reusachtig prijzenfestival, waar maar geen einde aan wilde komen.

Al met al een GEWELDIG boulestoernooi en het zou mij niks verbazen of de voorbereidingen voor de 4e editie al in gang gezet zijn. Alle vrijwilligers bedankt en uiteraard CEES LEEMANS in het bijzonder.
Tot volgend jaar.

Langs deze weg willen wij de sponsors hartelijk danken:

– bakkerij ‘t Smoske – kapsalon Knip me Knap
– Celik supermarkt – vishandel Pieter Pooye
– Donercenter – Woonloods Jeroen Gloudemans
– Uniek lingerie – slagerij ‘t Smaakhuys
– Salamander Koert van Os – keurslager Marco van Strien
– Ludo Heijmans – cafe ‘t Trefpunt
– C.J.H.M van Loon – wokrestaurant Dining Plaza Rijen
– Kapsalon Gert-Jan Vereggen – Intersport Oosterhout
– Jan van Beek Karyvo montage – de Zaak van Geert kleding
– Gall & Gall Dongen – schoonheidsalon Beaunesse
– Coop supermarkt – Etos
– Horsten meubelen Waspik – DA drogist
– Hubo aarts – Bonbons Enzo
– Eetcafé “de Dreef” – de Stapperij
– Albert Heijn – kapsalon Barber Gazip
– Quintin Design – partycentrum ‘t Moske
– Kwekerij Dongen – GSM shop
– Slagerij Jack Pijnenburg – Atabey Sambal
– Bakker Filius – Santa design
– Stop even Fruit halen, Jan in’t Groen – Hans Anders opticien
– Stoffenpalet – bakkerij de Koning
– E-style Haar & Zo – Cigo Dongen
– Kaasland Dongen – Deveci haarstyling
– De Gouden Leeuw – Kapsalon Barbier
– Restaurant Dongens Genieten – Coco
– Bloemsierkunst Ylias – Cafetaria Lef
– Jansen & Jansen – bloembinderij John Flora
– Robert van der Korput

En de winnaar was: Joop Weterings (zie foto boven)

Reacties