Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In Kaatsheuvel wist team ’t Vaartje 1 de volle winst te pakken op team KTO. Ton Kemmeren hield de verdediging goed gesloten en zorgde er zo voor dat hij nipt de winst wist te pakken.

Zijn tegenspeler behoefde ook nog maar één luttele carambole te maken. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Willy v.d. Wiel won met ruim verschil. Hij liet het fraaie moyenne van 0.744 voor zich noteren. Embert Broekhoven was de man van de wedstrijd. In maar 37 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het schitterende moyenne van 0.729. Hij deed hiermmee niet veel onder voor het gemiddelde van zijn kopman.. Met drie winstpartijen op een rij is dit team de competitie uitstekend begonnen. Het staat nu op een prachtige tweede plaats.

B2: Royal Hedge pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team Royal Hedge de winst op team de Posterij uit Raamsdonksveer. Anton Smulders speelde precies 0.500 en dit was voldoende voor de winst. Invaller Piet Kamp verloor. Hij kreeg echter ook maar 33 beurten. Met het gemiddelde van 0.484 kan Piet zeker tevreden zijn. Embert Broekhoven excelleerde ook hier. In maar 27 beurten (!) had hij de 27 te maken caramboles binnen. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 1.000 precies. Hij maakte bovendien een prachtige serie van 6. Ook dit team won alle drie de gespeelde wedstrijden. Ook Frans Kemmeren maakte een serie van 6. Hij trad met zijn team ’t Vaartje 2 aan in Elshout tegen team ’t Oude Tramstation. Hij had maar 31 beurten nodig om de fish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.741. Bert v.d. Hooff kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Ook Theo Lars kwam op grote achterst and te staan. In de tweede fase van de partij knokte Theo zich helemaal terug. Het was echter net te laat. Hij kwam aan de meet slechts één carambole te kort. De eindstand werd 27-26. Op dinsdagavond 29 september speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team Het Groene Laken uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

C. v.d. Nieuwenhuizen pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de winst op team Molenvliet uit Waalwijk. Verlies was er voor Toon Verbunt en Ad Faro. Dit verlies werd echter ruimschoots gecompenseerd door Embert Broekhoven en Willy v.d. Wiel. Embert speelde zijn partij in maar 40 beurten uit en Willy had zelfs maar 32 beurten nodig. Embert liet het prachtige gemiddelde van 0.475 voor zich noteren en Willy kwam zelfs uit op het sublieme moyenne van 0.843. Hierdoor werd met 35-28 gewonnen. Willy, Ad en Embert maakten allen een serie van vier. Team P.C. Kamp Scheeps-en Konstruktiewerken verloor in Oosterhout met 36-31 van team ’t Hartje. Winst was er voor Jan Smeekens en Leo Loonen. Mark Pijnenburg en Piet Kamp moesten verlies incasseren. Piet kreeg ook maar 33 beurten. Ook Mark kon het net niet bolwerken. Hij kwam aan de meet nog vier caramboles te kort. Jan speelde een degelijke partij en nam voldoende afstand om de winst binnen te slepen. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Leo speelde uitstekend. In maar 40 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.452. Toch kwam zijn opponent slechts drie caramboles te kort.

Team P.C. Kamp thuis
Op vrijdagavond 25 september speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen team DKM uit Oosterhout. Team Kamp bestaat uit Mark Pijnenburg, Theo Laros, Leo Loonen, Jan Smeekens en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg speelt deze week uit.

Reacties