VV Dongen 023 vergeet kansen te benutten, 1-1 in Limburg

Dongen 023 reisde afgelopen zaterdag naar het Limburgse Echt om daar de competitie te openen tegen de plaatselijke VV. Net als bij VV Dongen spelen ook hun grote broers in de landelijke 3e divisie.

Voor trainer-coach Lars Jansens was het zijn debuut op dit niveau. Hij zag zijn elftal, zeker de tweede helft, domineren. In de blessuretijd mocht Dongen, bij de 1-1 stand, een strafschop nemen. Deze werd helaas gemist. ,,Zoals verwacht lieten Echt ons komen en wilden zij via snelle uitvallen ons verrassen,” vertelt Jansens na afloop. Dat leverde de Limburgse ploeg een aantal kansen op. Ook al doordat Dongen slordig balverlies leed. De thuisploeg kreeg de 1-0 voorsprong eigenlijk op een presenteerblaadje aangeboden. ,,Een foutje in onze verdediging, een moeilijke terugspeelbal op onze doelman, werd verkeerd beoordeeld en rolde zo in het doel.” Gelukkig kon Dongen nog voor rust de stand gelijktrekken. Daar ging een prima aanval aan vooraf die door Floris van Dongen werd afgerond.

In de rust werd het jonge team erop gewezen niet te slordig de bal af te spelen, waardoor balverlies. ,,Hierdoor speelden wij Echt in de kaart en konden zij snel counteren.” De tweede helft speelde Dongen zuiverder en was zelfs heer en meester. Dat leverde diverse kansen op die niet werden omgezet in doelpunten. ,,Dan krijgen wij een grote mogelijkheid om via de elfmeterstip alsnog de volle winst mee naar Dongen te nemen. Deze kans werd echter gemist.” Op de vraag of uit deze eerste serieuze wedstrijd perspectieven voor de toekomst konden worden gehaald, reageerde Lars Jansens positief. ,,Ik heb de jongens na afloop gezegd dat ik teleurgesteld was dat wij de zelf gecreëerde kansen niet hebben afgemaakt. Zeker omdat wij de tweede helft goed zijn gaan voetballen en de wedstrijd in handen hadden.”

Komende zaterdag speelt Dongen 023 om 14.30 uur thuis op sportpark De Biezen tegen Blauw Geel uit Veghel. Zij wonnen afgelopen weekeinde de derby tegen Nuenen met 4-1. ,,Ik denk dat wij onze borst nat kunnen maken,” is de prognose van Lars Jansens. Entree gratis.

Om 16.00 uur staat Dongen 1 (zaterdag) op het programma.