Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd de eerste wedstrijd van de districtscompetitie in de spelssoort driebanden-groot gespeeld.

Het betreft een wedstrijd in de viertallen competitie. Meteen stond de derby tussen Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg en P.C. Kamp Scheeps-en Konstruktiewerken op het programma. In de eerste sessie was er winst voor Leo Loonen van team Kamp op Ton Kemmeren. Leo won afgetekend met 19-16. Op de andere tafel won Toon Verbunt van Piet Kamp. Bij de finish kwam Piet nog twee luttele caramboles te kort. In de tweede sessie had Jan Smeekens lange tijd zicht op de winst. In de slotfase wist Ad Faro hem toch nog te verschalken. Jan kwam maar één carambole te kort. Op de ander tafel won Willy van de Wiel Van Mark Pijnenburg. Mark kwam slechts twee caramboles te kort. Hoewel team Van den Nieuwenhuizen drie van de vier wedstrijden won, eindigde de ontmoeting in een gelijkspel. Ton kwam aan de meet vier punten te kort. Jan en Mark ieder maar één en Piet slechts twee. Het werd derhalve 36–36.

Team P.C. Kamp thuis
Op donderdagavond 10 september speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen team B.C.G. uit Goirle. Team Kamp bestaat dan uit Theo Laros, Jan Smeekens, Piet Kamp en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg speelt deze week uit.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 1 start met winst
Team ’t Vaartje 1 speelde de eerste wedstrijd tegen B.V. Werkendam. Deze eerste partij werd gewonnen met 19-26. De enige verliespartij kwam op naam van Embert Broekhoven. Embert kreeg ook maar 39 beurten. Ton Kemmeren speelde formidabel. Hij was na 31 beurten al bij de finish en liet het fabuleuze gemiddelde van 0.815 voor zich noteren. Willy v.d. Wiel speelde buitenaards. Hij was zelfs in 30 beurten uit en liet het geweldige gemiddelde van 1.166 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles.

B2: Royal Hedge verslaat ’t Vaartje 2
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart stond in de B2 klasse meteen in de eerste wedstrijd al de derby tussen Royal Hedge en ’t Vaartje 2 op het programma. Royal Hedge wist deze confrontatie met 26-24 te winnen. Ton Hamers versloeg Bert van den Hooff met ruim verschil. Anton Smulders had maar 39 beurten nodig om de finish te bereiken, Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.641 en was daarmee de beste biljarter van de avond. Hij maakte ook een mooie serie van vier. Tegen zoveel geweld was Piet Kamp niet bestand. Toch kwam hij slechts drie caramboles te kort. De eer voor ’t Vaartje werd gered door Theo Laros. Hij versloeg Mark Pijnenburg met ruim verschil. Theo kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.500. Op dinsdagavond 15 september speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team de Posterij uit Raamsdonksveer. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties