Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

De NPC vorige competitie werd voortijdig, in maart, afgebroken. Door de corona was het een onzekerheid of alles op een “normale” wijze kon worden (af)gespeeld. NIET DUS. Maar nu gaat de nieuwe NPC competitie beginnen op 19 september 2020.

Degene die de wijsheid in pacht heeft mag het zeggen, hoe het verdere verloop van de corona zal gaan. Toch zal de corona zijn eigenzinnige weg kiezen. We wachten maar af en moeten en zullen ons ook in de competitie aan de voorgeschreven richtlijnen van RIVM en de NJBB houden. Gezondheid staat voorop en dan veel later de rest. Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams.

Team Dongen1 gaat weer spelen in de 3e divisie en gaat weer voor een hoge plaats in de divisie.

Team Dongen 2 speelt al enkele jaren in dezelfde samenstelling en het begon steeds beter te draaien. Maar helaas gooide het corona virus roet in het eten en bleven ze half in de strijd op de tweede plaats staan in de 4e divisie. Er waren toen zeker wel mogelijkheden om eerste in hun poule te worden.

In het nieuwe seizoen leggen ze de lat weer hoog en blijven streven naar de eerste plaats. Doordat ze met 8 vaste spelers zijn die onderling ook in wisselende samenstelling hun mannetje staan maakt dat hun team optimaal kan presteren en dus weinig gebruik hoeft te maken van een reserve speler. Ze hopen in het nieuwe seizoen weer gezond en wel aan te treden om de strijd aan te gaan in de 4e divisie.

Team Dongen 3 gaat ook weer mee doen. Net als vorig jaar spelen ze in de 4e divisie samen met het 2e team in poule 4004.

Ze spelen nu ook tegen voor hen onbekende teams en moeten hier voor naar Zeist, Culemborg en Den Dolder maar dat vinden ze niet erg. Zo leer je ook hoe de banen er bij andere clubs bij liggen. Het wordt het een uitdaging om daar goed op te spelen.

Met een paar nieuwe spelers in hun team gaan ze voor zo veel mogelijk punten en hopen dat corona geen spelbreker wordt.

Team Dongen 4 gaat zijn krachten meten in de 6e divisie en zal bijna zeker gezien de sterkte een grote kans maken om wellicht naar de 5e divisie te promoveren.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-3001-2020-2021/

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-4004-2020-2021/

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-4004-2020-2021/

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-6007-2020-2021/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties