Zomertoernooi 2020 Jeu de Boulesclub Dongen

Foto:

Zondag 23 augustus organiseerde JdbC Dongen een eenmalig zomertoernooi. Meestal is er een zomercompetitie, maar door de coronacrisis is deze komen te vervallen. Aangezien er jaarlijks een finalewedstrijd gespeeld wordt tussen de winterkampioen en de zomerkampioen, moest de WECO een alternatief bedenken.

Dit gebeurde in de vorm van een eenmalig dagtoernooi. Er konden zich maximaal 20 equipes opgeven, omdat het clubhuis in deze tijd niet meer leden kan plaatsen. De inschrijflijst was dan ook in een mum van tijd vol, zodat we nogal wat teams hebben moeten teleurstellen. Sorry, maar hopelijk een volgende keer beter. De weersvoorspelling waren niet al te rooskleurig, maar desondanks ging het toernooi gewoon door. In tegenstelling tot andere toernooien was de aanvangstijd met een half uurtje vervroegd, gezien het wedstrijdsysteem en het aantal te spelen wedstrijden. Het gevolg was dat enkele equipes zich in de aanvangstijd vergist hadden en de WECO wat acties moest ondernemen om na te gaan of die betreffende teams ook daadwerkelijk nog zouden komen. Gelukkig waren alle teams present om het moment dat het toernooi zou gaan beginnen.

Bij dit toernooi was gekozen voor een bijzonder wedstrijdsysteem: het zgn. Zwitsers systeem. Hierbij tellen niet alleen de behaalde winstpunten en saldopunten, maar er werd ook rekening gehouden met de sterkte van de tegenstanders.  Bovendien werd er ook nog eens gekeken wat de resultaten van deze tegenstanders waren in dit toernooi. Kortom, een ingenieus rekenwerk, welke gelukkig in het programma WELP voorhanden was. Er was nog een bijzonderheid te noemen: iedereen moest met spelen wachten tot alle andere wedstrijden gespeeld waren. In dit systeem wordt de nieuwe tegenstander pas bekend, nadat alle wedstrijden per ronde gespeeld waren. Soms kunnen er lange wachttijden ontstaan, maar vandaag werden nagenoeg alle wedstrijden binnen een uurtje gespeeld.

Na het openingswoordje van Henk (WECO) en een korte uitleg van het te spelen systeem kon de 1e ronde rond 10 uur van start gaan. Hierna waren er nog 4 te gaan.
Tussen de wedstrijden door kon men in het clubhuis genieten van een lekker drankje, deze keer verzorgd door Willy en Wim Boersen. De verzorging van de inwendige mens was in handen van Wilma Eikenaar en Jacqueline van Rijckevorsel. De barcommissie had het nodige weer ingekocht en de broodjes BOULE en Saté gingen vlot van de hand. Later op de dag werden de deelnemers nog verrast door heerlijke hapjes in de vorm van toast met verrukkelijke salades. Alles uit “Annies Kitchen”!

Voorafgaande aan de laatste ronde gaf de WECO nog een korte uitleg over een onverklaarbaar probleempje in het wedstrijdsysteem: sommige equipes moesten nog een keer tegen dezelfde tegenstander spelen! Dat is nooit leuk, maar op dat moment kon dit helaas niet hersteld worden. Er zal nagegaan worden waaraan dit te wijten zou kunnen zijn.

Na 4 rondes konden Corrie en Henk (beiden WECO leden) de einduitslag bekend maken, maar niet voordat de vrijwilligers bedankt waren. Aangezien de uitslag enigszins verwarrend was, zullen we volstaan met het vermelden van de “top-3”:

3e plaats: Jeanne van Riel & Annie de Jong
2e plaats: Annemie & Wil van den Dungen
1e plaats: Annie & Toon Klep.

Wij feliciteren het winnende equipe , Annie en Toon Klep van harte met het behalen van de titel Zomerkampioen 2020. Zij zullen het later opnemen tegen de winterkampioen van 2019 tijdens het zgn. GOUDEN BUTJE.

Het eerstvolgende toernooi is het MANNENTOERNOOI op zaterdag 12 september. Hierbij strijden 40 leden/niet-leden om de felbegeerde titel. Ton Voets verdedigt tijdens dit toernooi zijn vorig jaar behaalde titel.

Reacties