DVVC Kick-Off 20/21 Toernooi

Foto:

Eindelijk… eindelijk mag de bal weer rollen en dat hebben we geweten: Een betere voorbereiding kan je niet hebben.

Dit was blijkbaar ook de gedachte van heel veel verenigingen, want binnen een korte tijd was het kick-off toernooi volgeboekt en hebben we een aantal teams moeten teleurstellen.
Volgend jaar beter, want dit was voor herhaling vatbaar! Zaterdag 22 augustus 9.00uur druppelden de 1ste selectie teams uit de regio al binnen, uitgerust in nieuwe of gepoetste voetbalschoenen, beschermd met scheenbeschermers en glad gestreken kledij waar verse strijkvouwen nog in zaten.

Na aangemeld te hebben in het bestuurskamer kregen de teams gezonde snacks mee.. heerlijke appels. Maar de spelertjes hadden hun ogen ergens anders op gericht, namelijk op de blinkende en glimmende goud- en zilverkleurige bekers, “wat stralen ze toch mooi in de ochtendzon”.  Enfin, voetballen!

Mooi weer, het geur van net gemaaid gras, strakke witte lijnen en meer dan 200 enthousiast gedreven jongens en meisjes verzamelden zich op het terrein van DVVC. Na de belangrijke mededelingen omtrent het RIVM protocol werd het toernooi gestart! Na een half jaar niet voetballen werd dat op 22 en 23 augustus eventjes ingehaald! “Scheidsrechters klaar, aanvang wedstrijd!” en ze stuiterden alle kanten op. Wat was het een mooi spektakelstuk om te zien! Vijf velden vol met voetballers, ouders, broers , zussen opa’s en oma’s en allemaal op gepaste afstand. Goed om te zien dat dit serieus opgepakt werd.

Zaterdag: Drie halve velden waar de JO11-1 en JO12-1 teams hun kunsten konden laten zien zoals; een schaar, Zidane, Cruijff draai en zelfs een New Shizzle zagen we voorbij komen. Twee velden waren voor onze kleinere talentjes gereserveerd, namelijk de JO10-1.  Wát een beleving, wát een passie is bij deze leeftijdscategorieën te zien.  Nog helemaal geen oog voor het team, dus is het smullen met dribbels en schoten op goal. Laat ze dat ook vooral doen lekker DRIBBELLEN en zo veel mogelijk beleving ervaren van en in het voetbal. Dat is ook een van de speerpunten bij DVVC en DVVC Talent Academie. Eerst baas over de bal worden! Na ongeveer 4 uur (met elke wedstrijd van een twintig minuten) bikkelen, ploeteren en weer doorgaan, zag je dat de spelers een volmaakte voetbalzaterdag achter de rug hadden en daar deden we het voor! Tijdens het Kick-off Toernooi staat vanzelfsprekend plezier voor de jongens en meisjes voorop, is sportief gedrag vanzelfsprekend en houden we rekening met de anderen op het sportpark. Al snel verzamelende de spelertjes voor de prijsuitreiking op ons JO10-1 “Nou Camp” veld, want wat is dat toch een mooi veld voor de pupillen. Het Nou Camp maar dan in het klein met een middencirkel, strafschopgebied, keepersgebied en zelfs een hoekschopgebied.  Met veel complimenten over en weer en een groot glimlach verlieten de spelers ons sportpark.

Zondag weer volle bak:
De dag erna, zondag, stroomde de parkeerplaats van Sportlaan 4 te Dongen weer vol. Gelukkig had de organisatie zich goed voorbereid, want nu werd het wat serieuzer… De “grotere” broers kwamen op bezoek, sommige al met een baard in de keel of net zo groot als de scheidsrechters liepen de kantine binnen.  “De selectie van DVVC zou toch om 12:00 uur voetballen?” was onze gedachten, nee het waren de jongens…mannen van de JO13! Het hoofdveld lag er prachtig bij met verse strakke lijnen, bedankt Jan! En al snel verzamelde het publiek, natuurlijk met gepaste afstand, zich rondom het hoofdveld. Na een goede warming up, wat natuurlijk heel belangrijk is, was het zo ver. Teams klaar? Scheidsrechter klaar .. aanvang wedstrijd!  Voor de meeste spelers en trainers was het uitproberen, oefenen en aan patronen werken. Daarvoor was dit kick-off toernooi ook juist voor bedoeld. Op deze manier kan men werken aan een nieuw team met veelal nieuwe spelers op een groot veld.
Elk wedstrijd duurde 30 minuten, er was strijd en er werd goed gevoetbald, maar ook werden (gelukkig) foutjes gemaakt. Je zag dan ook de staf van elk team veel communiceren en er werden gretig notities gemaakt door de trainers, zodat er positief aan gewerkt kan gaan worden tijdens de trainingen. Al met al zag je bij deze leeftijdscategorie steeds meer een basis komen in het voetbal.
Een dag eerder was het pingelen, kappen en trucjes, maar bij de grotere jongens zagen we meer voetbal zoals vanuit positie voetballen, veldbezetting en ook werden termen als kantelen, knijpen en doordekken geroepen.

Kortom een weekend met veel juiste ingrediënten, de belangrijkste: Plezier en leergierigheid! Natuurlijk vergeten we niet dat dankzij de top-vrijwilligers van DVVC we een geslaagd voetbalweekend hadden gemaakt!  “Voor herhaling vatbaar!” werd er geroepen, zelfs de groepsapps gaan in stand blijven voor een volgende keer. Zijn we klaar dan klaar? Nee want aankomend weekend is er weer een toernooi voor niet selectie elftallen, maar met dezelfde gretigheid, gedrevenheid en voetballiefde. Voetbal; Teamgenoten delen lief en leed, wat het gevoel voor eenheid bevordert en voor vriendschappen zorgt. Sommige teamgenoten worden zelfs vrienden voor het leven.  Ga dus voetballen !

Groet,
Yenal Ergisi Jeugd coördinator DVVC

Reacties