Vader en zoon clash eindigt in remise!

Op een broeierige warme zondag kon er na een aantal trainingen voor de zomervakantie, met inachtneming van de anderhalve meter, en een voorbereiding van 2 weken, met normale trainingen, door de boys van de nieuwe hoofdtrainer Giovanni Henskens weer, na 23 weken een echte wedstrijd gespeeld worden.

Assistent-trainer Mitchell van der Stappen geniet nog in de Spaanse zon, daarom werd Giovanni bijgestaan door invallend assistent trainer Dilles-Jan Faro van de talentvolle JO19.  Na een duidelijke wedstrijdbespreking van de trainer, over de strategie die de spelersgroep van maar liefst 22 man meekregen, op welke manier hij wil gaan voetballen met deze jongens de komende tijd, toog men naar het veld.Iedere speler kreeg bijna 45 minuten speeltijd om zijn voetbalcapaciteiten te laten zien aan de trainers en aanwezige toeschouwers aan het mooie sportpark van DVVC aan de Sportlaan te Dongen.  Na een welkomstwoord van voorzitter Carla van Delft en de maatregelen rondom Corona opgesteld door RIVM en die op het sportpark zijn getroffen, waar eenieder zich aan moet houden, werd 1 minuut stilte gehouden voor alle overledenen van Corona en voor Ad van Heeswijk één van de vaste supporters van DVVC.

Van uit het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter Saygili was iedereen weer blij dat er een wedstrijd kon worden gespeeld (het waren net een kudde koeien die in de lente weer de wei in mochten). De passie en beleving was duidelijk aanwezig. In de eerste 20 minuten werd er goed gevoetbald vanuit een duidelijke organisatie en werden de teamtaken hoorbaar langs de zijlijn aangecoached door beide trainers (Giovanni is de zoon van de trainer van HHC’09, de tegenstander van vandaag). Na een goed opgezette aanval vanuit de opbouw vanaf de laatste linie naar het middenveld, was het Fara die Remco op maat bediende met een perfecte voorzet door de lucht. De ervaren spits knikte de bal hoog in de touwen. De tegenstander uit Heusden was gewaarschuwd dit wordt geen makkelijke middag.
Na de ingelaste drinkpauze scoorde Remco in de 25 min zijn tweede goal. Dylan speelde de bal perfect door de laatste linie en Remco koos op het juiste moment de diepte. Hij ging alleen op de keeper af, passeerde hem en knalde uit een moeilijke hoek de 2-0 binnen. Hierna kwam HHC’09 meer aan de bal maar tot echte kansen kwam het niet meer.

Na de pauze werden 8 nieuwe spelers in het veld gebracht waardoor het spelbeeld heel anders werd. Een aantal spelers speelde op een andere positie dan ze gewend zijn. De tegenstander werd steeds gevaarlijker voor de goal van de verdienstelijk spelende jonge keeper van de JO19. Na een overtreding in het 16 meter gebied op een speler van HHC’09 legde de leidsman de bal op de penaltystip.
De penalty werd bijna gestopt door de 17 jarige Dennis van Loon, maar de bal was te hard ingeschoten om zijn volle hand achter de bal te krijgen. Hierna moest hij het veld ruimen door een blessure aan zijn pink. Waardoor Maikel Heijne de keeperhandschoenen aan moest trekken om het doel te gaan verdedigen.  Na 60 minuten werd de nieuwe aanvoerder Maikel van Bragt en Kevin Zijlmans vervangen door de net terugkomende vakantiegangers Geert Jacobs en Marijn. Het spel golfde hierna op en neer en kregen beide teams nog kansen om te scoren. Alleen de laatste pass ontbrak. Hetgeen waarschijnlijk te wijten is aan een combinatie van warmte met het conditionele aspect. De grootste kans was voor Bas de Jong maar hij kreeg de bal net niet langs de goed uitkomende keeper van de ploeg uit Heusden.

HHC’09 scoorde nog wel de gelijkmaker omdat de verdediging niet goed stond. De aanvaller kon daardoor de bal langs de uitkomende keeper plaatsen. Hierna werd er niet meer gescoord en floot de goed leidende scheidsrechter Saygili na 90 minuten speeltijd af. Nu op naar de volgende wedstrijd volgende week zondag, 23aug. Om 12.00uur, tegen FC de Bocht’80 uit Oirschot om de vertrekkende trainer Suat Tasci een mooi afscheid te kunnen geven na 3 jaar trainerschap bij DVVC.