Welkom-Boules-Toernooi

Foto: CC0 Creative Commons

Op zondag 26 juli werd door JdbC Dongen het eerste interne Jeu de Boules toernooi sinds enkele maanden georganiseerd. De “boosdoener” was (en is) het alom bekende en zeer zeker ook beruchte coronavirus.

Sinds begin juli mochten onze leden onder strenge voorwaarden weer geleidelijk aan een boule gooien, maar deze keer kwamen er meerdere equipes tegelijk in actie.

Aangezien het clubhuis maximaal 40 personen onderdak mocht verlenen, was de inschrijving voor dit toernooi gelimiteerd: slechts 40 spelers konden zich inschrijven. Haast was dus geboden en het duurde dan ook niet lang eer de inschrijflijst vol was.
Helaas moesten we verschillende enthousiastelingen teleurstellen.

Dit Welkom-Boules-Toernooi was een zogenaamd “PET-toernooi”, waarbij de deelnemers in 3 rondes steeds met een ander maatje speelden en bovendien ook tegen wisselende tegenstanders. Door een willekeurige loting m.b.v. de computer werden de spelers aan elkaar gekoppeld.
Door een afmelding werd de WECO, de wedstrijdcommissie van JdbC Dongen in de personen van Jacqueline en Henk, gedwongen het speelschema enigszins aan te passen. Temeer daar het niet mogelijk was om op korte termijn een reservepaar op te roepen. Er waren nog wel enkele andere clubleden aanwezig, maar niemand wilde alsnog aan dit toernooi meedoen. Jammer, maar het was niet anders.
Aangezien 40 personen ook het maximum was, konden deze “vrijspelers” geen wedstrijd spelen. Sneu uiteraard, maar regels moeten worden nageleefd.

Rond half 11 had iedereen zich aangemeld en kon het toernooi beginnen. Gelukkig waren de weersomstandigheden zodanig, dat de wedstrijden uit de eerste ronde op de buitenbanen gespeeld konden worden. De meeste partijen gingen tussen doubletten, maar vanwege een ongunstig aantal equipes waren er ook in alle rondes een triplette: 3 spelers met elk 2 boules om te gooien. Na een uurtje begon het helaas te regenen, maar alle wedstrijden op eentje na waren reeds gespeeld. De spelers konden gelukkig haastig uitwijken naar de hal om daar de partij uit te spelen.

Rond 12 uur kon iedereen zich gaan opmaken voor de tweede ronde. Ook in deze ronde konden alle wedstrijden op de buitenbanen gespeeld worden. Tijdens deze ronde werden de spelers verrast door een culinaire lekkernij: een zeer fraai opgemaakte schaal met stukjes meloen met ham. Het creatieve brein hierachter was (en is) niemand minder dan Annie Smulders. Zij weet ons iedere keer weer versteld doen staan met haar ideetjes. Tijdens dit toernooi stond ze helemaal alleen in de keuken en kreeg ze steun van het barduo Maikel enToine. Zelfs een gast werd ingeschakeld om met hapjes rond te gaan. Bedankt hiervoor allemaal.

Daarna werd er een wat langere pauze ingelast om de inwendige mens ietwat te versterken: heerlijke tomatensoep, tosti’s en broodje saté.
Hierna kon men beginnen aan de 3e en tevens laatste ronde van dit Welkom-Boule-PET-toernooi. De tussenstand na de tweede speelronde gaf al aan dat het zowel bij de dames als de heren een spannende strijd zou gaan worden om de eerste plaats. Naast de winstpunten behaald bij een overwinning telden namelijk ook de saldo’s mee: hoeveel pluspunten worden er behaald? Het viel dan ook op dat Henk (onze arbiter) wat meer moest meten in vergelijking met de andere rondes.

Naarmate het toernooi vorderde, des te beter weer werd het. Het zonnetje deed haar uiterste best om het de spelers aangenaam te maken. Het terras liep dan ook aardig vol en men moest rekening blijven houden met de 1,5 m afstand. Ook werd er wel eens (onbewust) gezondigd tegen de met pijlen aangegeven looprichting in het clubhuis. Maar over het algemeen hield men beslist rekening met elkaar.
Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en kon men de balans gaan opmaken. Er waren twee prijzen te verdienen in de vorm van een barkaart ter waarde van €10,- voor de beste speler, zowel bij de dames als de heren.

Hieronder volgt de uitslag:

1 Annelies van Schendel 3 28
1 Wil van Belkom 3 28

Het was zeker een geslaagd toernooi. Laten we hopen dat de coronacrisis gauw voorbij is en dat we kunnen beginnen aan een nieuw normaal boulejaar!

Reacties