Van Leijsen-ranking aangepast afgesloten

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd voor het eerst sinds de coronacrisis weer een oefenpartij darts gegooid. Om het bouwbedrijf Van Leijsenranking Dongen toch een waardig slot te geven werd er besloten om nog één keer voor de zomervakantie bij elkaar te komen.

Hierbij werd er uiteraard rekening gehouden met de coronarichtlijnen. De organisatie vond het verantwoord om in aangepaste vorm elkaar weer te ontmoeten. Zo werd er bijvoorbeeld alleen een singletoernooi gegooid, zodat er gepaste afstand gehouden kon worden. Ook was er geen inschrijfgeld en ook geen prijzengeld. Uit de rankingpot werden voor de vaste deelnemers wel enkele consumpties aangeboden.

Marnix Rijken de sterkste
Er werd gestart in poules, waarna er een winnaar- en verliezerronde volgde. In poule A kwam Marnix Rijken als eerst geplaatste uit de bus. De tweede plaats was voor Erwin van Riel. Daarna volgden Niels van Pelt, Gert-Jan van Peer en Alex van Ginneken. In poule B plaatste Peter Groeneveld zich als eerste. Hij werd op de voet gevolgd door Nick Dirven. Hierna volgden Wilma en Frans Kemmeren en Sander v.d. Wiel. Nick Dirven versloeg in de tussenronde Niels van Pelt en plaatste zich voor de halve finale. Erwin van Riel versloeg Frans Kemmeren, waardoor hij eveneens verzekerd was van een halve finale plaats. In deze halve finale verloor Erwin van Peter. Marnix was hier te sterk voor Nick. In de finale won Marnix met duidelijke cijfers van Peter.

D-finale winnaarronde: De finalisten met rechts winnaar Marnix Rijken

Gert-Jan van Peer wint
In de verliezerronde won Gert-Jan van Peer in de halve finale van Sander v.d. Wiel. Alex van Ginneken pakte hier de winst op Wilma Kemmeren. In de finale won Gert-Jan van Alex. De gastheer en gastvrouw, Ton en Hanny Kemmeren zorgden in de pauze voor lekkere hapjes. Ook tussendoor werden er geregeld hapjes geserveerd. De hoogste uitworp ging naar Peter Groeneveld met 104. Marnix Rijken zat hem met 102 op de hielen. Ook Niels van Pelt had met 98 een prima uitworp. Zowel Peter als Marnix gooiden allebei ook nog een 180-er. Ongekende luxe voor het Van Leijsenranking toernooi, waarbij een 180-er eerder uitzondering dan regel is.

D-finale verliezersronde: De finalisten met rechts winnaar Gert-Jan van Peer

Nieuw programma bekend
Inmiddels is ook het rooster voor het komende jaar bekend gemaakt. Daarbij is het te hopen dat een nieuwe uitbraak van het Coronavirus uitblijft. De eerste wedstrijd van de Van Leijsenranking staat ingepland op 29 augustus. Het programma is verkrijgbaar bij sportcafé ’t Vaartje. De organisatie wenst iedereen een fijne vakantie toe.