Mark Bakx en Kevin Lens kampioenen van Dongen koppels 501 Darts

Foto: CC0 Creative Commons

Vrijdag 3 juli jl. vond in Café De Valk weer een toernooi plaats, dit keer werd alweer voor de 36e keer het kampioenschap van Dongen verspeeld koppels 501.

Een nette opkomst van 13 koppels. Vorig jaar ging de titel naar Ramon Bressers en Jurgen Evers die aanwezig waren om hun titel te verdedigen. De koppels werden onderverdeeld in 4 poules. Uit iedere poule gingen de beste 2 koppels door in de winnaarsronde, de rest deed dat in verliezersronde. Door winst op Roy Netten en Edwin Proosten werden Mark Bakx en Kevin Lens finalisten. Jurgen Evers en Ramon Bressers werden wederom finalisten door William Leijten en Peter Dekkers te verslaan. De finale werd hierna verspeeld, best of 9. Na een 4-4 tussenstand moest de laatste leg de beslissing gaan brengen. Het lukte Mark en Kevin om de beslissende dubbel te gooien en wonnen het kampioenschap, proficiat.

v.l.n.r. Mark, Kevin, Jurgen en Ramon

In de verliezersronde ging de winst met 3-0 naar Rob Emmerik en Ton Verhoeven tegen Barry en Robin Panis.

v.l.n.r. Rob, Ton, Robin en Barry

In totaal werd er 15 keer 180 gegooid. 6x 180 voor William Leijten. 3x 180 voor Kevin Lens. 2x 180 voor Ramon Bressers, met daarbij de 28.700e 180 in De Valk, goed voor een extra prijs van 25 euro. 1x 180 voor Rob Emmerik, Johan Smulders, Edwin Proosten, Rob Claesen en Jurgen Evers. De hoogste uitworp ging naar Ramon Bressers met 120, Kevin Lens had een 114 uitworp.

De uitslag:

WINNAARS KOPPELS

1. Mark Bakx – Kevin Lens

2. Ramon Bressers – Jurgen Evers

3. William Leijten – Peter Dekkers

Edwin Proosten – Roy Netten

5. Mark Lodewijks – Dennis Hendrickx

Marcel Emmen – Cees van Gils

Johan Smulders – Dimitri van Keulen

Tim Hoevenaars – Hans van Rijswijk

 

VERLIEZERS KOPPELS

1. Rob Emmerik – Ton Verhoeven

2. Barry Panis – Robin Panis

3. Els van de Schoof – Maurice van de Put

Rob Claesen – Ernest van der Kaaij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen