Spelletjesvereniging De Gamblers voor het eerst bij elkaar

Foto:

Leden van spelletjesvereniging De Gamblers zijn voor het eerst sinds de coronacrisis weer bij elkaar gekomen. In deze bijeenkomst werden de richtlijnen van het RIVM gerespecteerd.

Zo werd er gekozen voor het spel Bingo, zodat afstand houden mogelijk werd gemaakt. Bovendien waren er elementen van andere spellen geïntegreerd. Bij een bal tussen de 41 en 50 werd bijvoorbeeld hoger – lager gespeeld. Bij de cijfers van 1 tot 20 mocht een kaart worden gepakt. Wanneer je uit kon leggen, kreeg je de waarde van de kaarten als punten er bij. Let wel er was sprake van legplicht. Dit betekent dat je geen kaarten vast mocht houden. Bij een cijfer tussen de 81 en de 90 werd gegooid met een dobbelsteen. Ook deze punten kwamen er bij. Bij de getallen 25 en 75 was er voor de deelnemers een attentie. De deelnemers genoten er erg van dat er weer iets mogelijk was. Jan Kennekens verzamelde de meeste punten. Jos den Boer kwam er na en Petra van Gils sloot de top drie af. Opvallend dat dit nou juist deelnemers zijn die ook in de spelletjesmarathon vaak goed scoren.

Marathon 2020?
Voor 2020 is de spelletjesmarathon ingepland in week 33. Dit is van 10 tot en met 14 augustus. In een tijd waarin alles anders is, zal ook de 37e editie van deze marathon anders moeten verlopen. Het bestuur beraadt zich op dit moment over het feit of het mogelijk is om een spelletjesmarathon te organiseren. Inmiddels beschikt de vereniging over een uitgebreid spelletjesarsenaal. Bekeken gaat worden of er voldoende spellen zijn waarbij de RIVM-richtlijnen gerespecteerd kunnen worden. Vooral de 1,5 meter afstand is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Binnenkort zal hierover een beslissing worden genomen. In ieder geval wil het bestuur er alles aan doen om deze roemrijke traditie voort te zetten.

Reacties