B1: ’t Vaartje 2 eindigt in de middenmoot

Foto:

Door de coronacrisis konden vele competities niet worden afgerond. Het betreft ook de driebanden-klein competitie van het district Midden-Brabant.

Team ’t Vaartje 2 deed geruime tijd mee om de titel. In de tweede helft van de competitie zakte het geleidelijk aan steeds verder weg. Het eindigde nu in de middenmoot. Van de twintig teams staat ’t Vaartje 2 nu op de elfde plaats. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat het team een wedstrijd minder gepeeld heeft dan de meeste andere teams. Een plaats in de top vijf was zeker nog mogelijk geweest.

Zo ver kwam het door het stilleggen van de competitie niet. Van de 26 gespeelde wedstrijden werden er 13 gespeeld in het thuishonk sportcafé ’t Vaartje. Van deze wedstrijden werden er acht gewonnen en vijf verloren. Er werden ook 13 uitwedstrijden gespeeld. Hiervan werden er zes gewonnen en gingen er zes verloren. Één wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Kopman Bart de Wijs begon met een startmoyenne van 0.664 en trok dit gemiddelde op naar 0.788. Een geweldige prestatie. Nu staat hij op 0.710. Hij maakte ook een geweldige serie van negen.

Willy v.d. Wiel ging op de helft van de competitie omhoog naar het gemiddelde van 0.739. Momenteel staat hij echter op 0.717. Hij evenaarde bovendien de formidabel serie van negen caramboles van Bart. Dit was de hoogste serie van het team. In zijn beste partij kwam hij uit op het sublieme 0.973. Patrick Schrijver zakte van 0.737 naar 0.683. Zijn hoogste serie kwam uit op een respectabele reeks van acht. Zijn beste partij kwam uit op het prachtige 0.941. Piet Vissers ging halverwege de competitie omhoog van 0.626 naar 0.650. Ook Jos Hamers steeg van 0.414 naar 0.445. Piet’s hoogste serie kwam uit op het fraaie totaal van zeven. In zijn beste partij liet hij een gemiddelde van 1.000 precies voor zich noteren. Dit was het beste partijgemiddelde van zijn team. Jos had een hoogste serie van zes en liet in een partij het mooie gemiddelde van 0.920 voor zich noteren. De spelers vinden het jammer dat de competitie niet naar behoren kon worden afgerond. Natuurlijk hebben ze hier alle begrip voor.

Reacties