B2: Team Royal Hedge 1e

Foto:

Inmiddels heeft de KNBB bepaalt dat de competities geen verdere doorgang meer zullen vinden. Dit geldt ook oor de wedstrijden in de districtscompetitie.

Team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge Dongen stond er in de titelstrijd uitstekend voor. Voordat de competitie werd afgeblazen staat dit team op de eerste plaats met liefst 27 punten voorsprong op de naaste concurrent. Naar aller waarschijnlijkheid zou dit team ook poulekampioen zijn geworden, met het recht om tegen de poulekampioen van de zomercompetitie te strijden om uit te mogen komen in de gewestelijke finales. Bij een goed resultaat in de gewestelijke finale, zou koers gezet kunnen worden naar het nationaal kampioenschap.

Zo ver is het niet gekomen. Om begrijpelijke redenen zijn de wedsgtrijden en daarna de kampioenswedstrijden van de kalender geschrapt. De spelers hebben hiervoor alle begrip. Wel jammer want je bent immers zo dicht bij de titel, maar de gezondheid gaat voor. Royal Hedge speelt de thuiswedstrijden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Het team speelde in totaal 26 wedstrijden. Van de thuiswedstrijden werden er 10 gewonnen en slechts drie verloren. Van de uitwedstrijden werden er in totaal acht gewonnen, vier verloren en één gelijk gespeeld. Met no slechts enkele wedstrijden te spelen werd de competitie echter stil gelegd.

Opvallend is dat alle spelers uitkwamen op een hoger moyenne dan het startmoyenne. Mark Pijnenburg steeg van het gemiddelde van 0.519 naar het gemiddelde van 0.561. Hij maakte voorts een magistrale serie van acht caramboles. Anton Smulders klom op van 0.476 naar 0.492. Zijn hoogste serie kwam uit op een fraaie zes caramboles. Teamleider Ton Hamers maakte een enorme sprong van 0419 naar 0.483. Hij maakte bovendien een prima serie van zeven. Piet Kamp maakte ook progressie. Hij ging van 0.389 naar 0.402. Hij wist bovendien de geweldige serie van Mark van liefst acht caramboles te evenaren. Tenslotte steeg ook Bert van den Hooff van 0.378 naar 0.384. Ook Bert liet een mooie serie van zes voor zich noteren. De spelers vinden het jammer dat de competitie voortijdig moest worden beëindigd. Voor het besluit is er echter alle begrip.

Reacties