Darts WBDF-competitie beëindigd: ‘t Vaartje eindigt op de 4e plaats

Foto:

Team ’t Vaartje wat haar thuiswedstrijden gooit in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is vierde geworden in de competitie.

Inmiddels heeft het districtsbestuur van de West Brabantse Darts Federatie (WBDF) besloten de competitie voortijdig te beëindigen. Er waren nog zes rondes te spelen. Door de coronacrisis heeft de bond echter besloten de competitie niet verder uit te spelen. De einduitslag is gebaseerd op de helft van de competitie, zodat hierdoor de meest eerlijk uitslag ontstaat. De tussenstand is dus de eindstand geworden. Team ’t Vaartje is op de vierde plaats geëindigd. Er waren zeker nog kansen op het kampioenschap.

In deze competitie bestond het team uit Hans de Jong, Davey Danyluk, Patty v.d. Wiel Goof Verbunt Ruud van Kollenburg en Ton Kemmeren. Het team vindt het jammer, maar heeft alle begrip voor de beslissing van het districtsbestuur. In deze competitie eindigde Hans met liefst zeven 180-ers op de eerste plaats van het 180-klassement. Ruud legde beslag op een gedeelde derde plaats met drie hoogte scores. Ruud werd met een formidabele 161 eerste bij de hoogste uitworpen. Hij onttroonde Goof Verbunt die op dat moment op de eerste plaats stond met een geweldige finish van 154. Goof werd nu tweede. Het voortijdig beëindigen van de competitie betekent dat team ’t Vaartje ook volgend jaar uitkomt in de tweede divisie.

Reacties