Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In Rosmalen verloor team SunControls Tilburg met 6-2 van team De Hazelaar. De enige winstpartij kwam op naam van Jos Hamers. Jos hield de verdediging keurig gesloten en pakte daarmee bekwaam de winst. Hij hield zijn opponent prima op afstand.

Anja Verbogt speelde prima. Zij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.448 en maakte een geweldige serie van zes caramboles. Haar tegenspeler was echter al na 29 beurten bij de finish. Nhiep Tran en Anton Smulders kregen beiden veel beurten, maar konden desondanks de winst niet pakken. Nhiep kwam nog drie caramboles te kort en Anton nog vier. Ook Nhiep maakte een mooie serie van vijf. Voor de winst was dit echter niet genoeg. Door het Coronavirus zijn de wedstrijden voor de komende weken gecanceld. Ook team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. kwam afgelopen vrijdag niet meer in actie.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Volle winst Van den Nieuwenhuizen
In Goirle pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de volle winst tegen team BC. Het team kwam uit op het formidabele team moyenne van 0.556. Ton Kemmeren (0.560) en Ton Hamers (0.512) hadden allebei maar 41 beurten nodig om te finishen. Ton Kemmeren maakte bovendien een geweldige sere van zes caramboles. Theo Laros had zelfs maar 35 beurten nodig om over de eindstreep te gaan. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.542. Jan Smeekens deed er nog een beurt minder over. Onder meer met een goede serie van vier kwam hij uit op het schitterende gemiddelde van 0.617.

3-tallen: Verlies ’t Vaartje 1
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team ’t Vaartje 1 met 26-30 van team DKS uit Tilburg. Kopman Ad Faro kreeg 52 beurten en kwam slechts één luttele carambole te kort.Hij maakte nog we een mooie serie van vier. Piet Vissers kreeg slechts 46 beurten. Hij sneuvelde op twee caramboles van de finish. Ook Bart de Wijs kwam maar drie caramboles te kort. Hij kreeg echter maar 40 beurten. Bart maakte nog wel een fraaie serie van vier. In verband met het Coronavirus zijn de wedstrijden in de competities driebanden groot voorlopig geschrapt.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B2: Nipte winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-24 van team BSV uit Waalwijk. De enige winst was voor Erwin Ligtenberg. Erwin won echter met grote overmacht, waardoor de winst toch kon worden binnengesleept. Hij had slechts 34 beurten nodig om de partij binnen te slepen. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 0.558. Zijn broer Edwin kreeg maar 37 beurten en verloor dik. Vader Jan Ligtenberg kwam aan de meet slechts drie caramboles te kort. Ook de wedstrijden van het district Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-klein zijn opgeschort tot 31 maart. Dit betekende dat de teams ’t Vaartje 3 en team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge deze week al geen doorgang meer vonden.

Reacties