Ad Siemons kampioen 2e klasse PK Bandstoten in De Valk

Foto:

Dit jaar vindt voor de 45e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 86 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 2e klasse. Alle deelnemers dienden 30 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.

Onder kundige arbitrage van Petra van Dongen en Rob Claesen speelden Ad Siemons, van b.v. excelsior, en Jac Klijn van b.v. de valk, de 1e partij tegen elkaar, in 21 beurten wist Ad te winnen. Toon Verbunt en Rini Netten van b.v. het vaartje speelden de volgende wedstrijd, in 23 beurten was Toon aan de meet. William van Westenbrugge van b.v. v.o.o. kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Rini, in 20 beurten pakte Rini zijn 1e winst. Ook Jac pakte zijn 1e winst door Toon in 27 beurten te kloppen. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Ad en William in 25 beurten pakte Ad zijn 2e winst en ging aan de leiding na de eerste dag.

Op dag 2 was de arbitrage in de kundige handen van Corné van Beijsterveld en Dré van den Bosch.. In de 1e wedstrijd pakte Toon voor de tweede keer de winst in 23 beurten tegen William. Rini en Ad speelde een spannende wedstrijd tegen elkaar, in 28 beurten pakte Ad ook zijn 3e winst. Vervolgens pakte William zijn eerste winstpartij tegen Jac ging dat in 26 beurten. Bij de volgende wedstrijd Ad tegen Toon was bij winst of remise Ad al kampioen, mocht Toon winnen dan zou er nog een barrage partij volgen. Met ondermeer een serie van 10 wist Ad ook deze strijd te winnen in 21 beurten en werd daarmee kampioen in deze klasse. mDe laatste wedstrijd ging tussen Rini en Jac, in 23 beurten won Jac deze strijd. Hiermee Ad dus de kampioen in de deze klasse, proficiat.

Door dit kampioenschap is Ad ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Piet Ackermans 3e klasse, Jos Michielsen in de 4e klasse, Joke Clemens in de 5e klasse en Lars van Delft in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst. De beste partij was voor Rini Netten (20 beurten) en Ad Siemons pakte met een serie van 10 de prijs voor de hoogste serie. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

In verband met het corona virus blijft café de valk minimaal tot 6 april gesloten. In principe wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 1e klasse op vrijdag 10 en zaterdag 11 april.

Foto boven: v.l.n.r. Toon, Rini, kampioen Ad, Jac en William

Reacties