Van der Kolk Liberty dames 1 uit de startblokken met een doelpuntrijke wedstrijd

Afgelopen zondag 8 maart begon de tweede helft van het seizoen weer voor Van der Kolk Liberty dames 1. In de zaal wisten de dames nipt degradatie te voorkomen, en na een sterke voorbereiding was Liberty meer dan klaar om weer op het veld te schitteren. Ze moesten daarvoor eerst even afreizen naar het verre Meerssen.

Van der Kolk Liberty dames 1 vloog de startblokken uit en speelde een erg sterk eerste kwart. Meerssen leek het moeilijk hebben onder de hoge druk van Liberty. De dames beloonden zich al snel met het eerste doelpunt. Chelsea van Helmond draaide in de cirkel naar haar forehand en via een voet van Meerssen belandde de bal achter de keepster. Na nog zo’n vijf minuten spelen kon invalster Myla van Steen na wat gepriegel in de cirkel, de bal hard in de goal flatsen. In het tweede kwart bleef Van der Kolk Liberty dames 1 de duidelijke bovenhand houden. Er werden ook flink wat kansen niet afgemaakt. De dames moesten feller worden in de cirkel. Gelukkig had Chelsea van Helmond haar vizier wel op scherp staan. Zij kreeg de bal met een hard backhand schot in de goal, 0-3! In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Meerssen de derde strafcorner en deze wisten ze te benutten via een goed uitgespeelde variant.

In de rust werd besproken dat de dames feller moesten spelen, en vooral de kansen moesten afmaken. De opdracht was om snel twee doelpunten te maken, zodat Meerssen niet meer in de wedstrijd zou komen. Maar het tegenovergestelde gebeurde. In drie minuten tijd stonden de dames tegen een 4-3 achterstand aan te kijken. Ze waren het spoor bijster terwijl Meerssen vleugels kreeg en doorduwde. Er werd paniekerig gehockeyd en onnodig balverlies geleden. Maar als Van der Kolk Liberty dames 1 iets niet doet, is het opgeven. In de vierde kwart kregen de dames meer vertrouwen en werd de eerste strafcorner versierd. Deze werd binnen gesleept door Chelsea van Helmond. Nog geen vijf minuten later sleepte ze ook haar vierde doelpunt in het net, 4-5! Van der Kolk Liberty dames 1 mocht het nu niet meer weggegeven. Er werd in de laatste minuten nog één gescoord, en gelukkig was dit in het doel van Meerssen. Een aanval opgezet via links, belandde op kopcirkel bij invalster Femke Kuppens, die Chelsea met een steekpass kon bereiken. Chelsea wist hier wel raad mee en passeerde de keepster voor de vijfde keer. Eindstand, 4-6.

Vooral het laatste kwart was billenknijpen, maar de punten zijn verdiend mee terug naar Dongen genomen. Een extra bedankje voor onze invalkeepster Fien van der Pol. Volgende week spelen de dames thuis tegen Boekel. Om de start van de tweede seizoenshelft te vieren, is er volgende week een derde helft georganiseerd. Tot dan!