Riante zege voor de JO12-1

Na een aantal weken geen wedstrijden en een niet al te beste start na de winterstop is het vandaag tijd om het tij te keren.

Tekst: Peter vd Sluijs – Foto’s: Kees v Overveld

Na een aantal weken geen wedstrijden en een niet al te beste start na de winterstop is het vandaag tijd om het tij te keren. Met een aantal van een blessure herstelde spelers weer terug in het team begint het team met goede moed aan de wedstrijd tegen Heerjansdam. DVVC kan de bal relatief eenvoudig rond laten gaan en is al snel in de buurt van het doel van de tegenstander. Heerjansdam wordt volledig teruggedrongen op de eigen helft en heeft te zwaar te verduren. De druk van DVVC wordt snel beloond met een doelpunt. Het doelpunt geeft DVVC nog meer energie om de tegenstander onder druk te blijven zetten. Een spaarzame aanval van de tegenstander wordt afgeweerd door de DVVC verdediging. Dan wordt de DVVC spits met een diepe bal weggestuurd, deze wordt echter onderuit
gehaald door de keeper van Heerjansdam. Door de wijze waarop doet de scheidsrechter beslissen DVVC een strafschop toe te kennen. Helaas levert het ook een blessure op bij de DVVC spits.

De strafschop wordt goed laag ingeschoten en DVVC komt op een 2 – 0 voorsprong te staan. Heerjansdam lijkt even uit het veld geslagen maar hersteld zich weer. En dan valt door een fout bij DVVC een tegendoelpunt en is de spanning weer terug in de wedstrijd. Tijd voor DVVC om de duimschroeven weer aan te draaien. Daar waar DVVC blijft voetballen begint de tegenstander meer een fysiek spel te spelen en is het zaak dat de spelers van DVVC hier niet in mee gaan. En dat doet DVVC. Na een aantal doelpogingen waarbij de verdediging of keeper van Heerjansdam het scoren kunnen voorkomen is het andermaal raak. En neemt DVVC weer een beetje afstand.

Na de rust gaat DVVC verder waar het gebleven was voor rust … Aanvallen. De tegenstander krijgt geen enkele kans in het spel te komen. DVVC speelt daarentegen een prima wedstrijd. Dat wordt nog maar eens bewezen door nog een extra doelpuntje van DVVC. 4-1. Dan lijkt DVVC even niet bij de les te zijn en krijgt het ze maken met een tweede tegentreffer. Gelukkig zijn we in het laatste kwart aangekomen en kan DVVC zich gaan richten op het vasthouden van de voorsprong. In plaats van het vasthouden van de voorsprong vergroot DVVC deze nog een keertje. Met een eindstrijd van 5 tegen 2 boekt DVVC een mooie overwinning en zijn de eerste drie punten binnen. Goed gespeeld jongens en meisje !

Volgende week wederom thuis, tegen OranjeWit, aanvang 12.00uur. Kom kijken, kom aanmoedigen. Ook voetballen? Kom gerust eens kijken en sfeer proeven bij een training/wedstrijd van een