Pupillen Atledo succesvol op NK te Apeldoorn

Foto: Pixabay License

Met volle moed en veel zin gingen we op weg naar Apeldoorn. Met wel drie trainsters en drie atleten. Dus best wel luxe 1 op 1, maar helaas mochten de trainsters niet bij de pupillen blijven, wat hier en daar echt balen was.

De eerste die de spits afbeet was Fenn Oerlemans, hij mocht beginnen met de 60m sprint en BAM de eerste PR binnen. Een mooie 10.46 tijd. Daarna mocht Anouk Rutjes aan de bak bij het verspringen, zij had al wat oefenuurtjes gehad bij de trainingen en dat was te zien BAM de volgende PR met 3.22.

Fenn mocht zijn krachten laten zien bij kogel wat niet echt lekker liep, zijn eerste stoot was een goed gekeurd, want de witte vlag ging omhoog, maar gek genoeg in het systeem afgekeurd!! Gelukkig wist hij zichzelf hier niet klein mee te krijgen, de tweede stoot was volgens de jury een 6.80, maar het systeem zei 6.70. Een beetje vreemd allemaal, maar hoe dan ook het is een vette PR.

Anouk mocht aan de 60m sprint verschijnen, maar kon net niet haar record verbeteren. Maar wat was het close. Giel van de Mosselaar, onze B pupil, mocht nu eindelijk zijn eerste onderdeel doen de 600m, een onderdeel die hem niet goed ligt en dus super blij dat hij dat als eerste mocht volbrengen. En hij mag er super trots op zijn, want ook hij heeft zijn eerste PR binnen met een mooie tijd van 2:28,46.

Daarna mocht hij aan de bak bij kogel zijn favoriet en BAM ook weer een PR in de pocket met een super mooi resultaat van maar liefst 7.85. Intussen was Fenn bezig met hoogspringen. En wat ging daar een hoop fout, wat niet ten goede kwam voor zijn concentratie en gemoedsgesteldheid. De jury, maar vooral de begeleiding was ver te zoeken. Helaas was het erg lastig om zichzelf te herpakken en kon zijn PR niet evenaren.

De volgende was zich weer mentaal aan het voorbereiden, onze Anouk mocht gaan kogelstoten. Jammer maar geen PR gestoten, maar wel heel goed gedaan. Giel mocht zich gaan melden bij het verspringen en mocht gelijk door naar de 40m sprint. Geen records verbeterd, maar heel goed gedaan Hij begon als laatste en ook nog als eerste klaar, hij mag lekker gaan ontspannen.

Nog twee onderdelen te gaan voor Anouk en Fenn beide de 600m. Anouk ging als een speer en heeft op dit onderdeel weer een prachtige PR weten te bemachtigen. Voor Fenn was het zwaarder, hij moest zich gaan herpakken na het hoogspringen en kon net zijn PR niet verbeteren op de 600m, maar ondanks dat heel goed gelopen.

Anouk, Fenn en Giel hebben prachtige resultaten geboekt en alle drie twee Persoonlijke Records verbeterd. Dus een zeer geslaagde dag!!!

Reacties