Judo kinderen in goede vorm te Roosendaal

Foto:

Op zaterdag 07 maart j.l. vond de 4e judo streekontmoeting plaats in judo accommodatie “De Kersenberg” te Roosendaal. Organiserende vereniging was deze keer judo club “De Kroeven”. Uiteraard waren de judoka’s uit Dongen met als coach Gonnie Jongenelen daarbij aanwezig. Nog net geen elftal maar met 10 kinderen onder haar hoede een mooie delegatie gemotiveerde van Gils Sport judoka’s bij elkaar.

In het eerste blok waren er gelijk 5 judoka’s aan de beurt. Enzo Köse heeft laten zien nog steeds goed te kunnen judoën nadat hij even weg was weggeweest van de tatami (judomat). Lauren Scheurwater en Jolle van Riel zaten bij elkaar in de poule. Beiden hebben ze erg hard gewerkt. Willemijn Schoormams wist vandaag stevig te blijven staan. Jayden van der Ploeg stak vandaag in goede vorm.. Het was even spannend wat de uitslag zou worden, aangezien hij en 2 anderen evenveel wedstrijden gewonnen hadden. Dat was een verrassing voor Jayden, want die mocht de hoogste plaats op het podium innemen.

In de tweede groep komen de jongste judoka’s aan de beurt. Dayton van Strien wist een mooie wazari te maken. Yens Rosenbrand heeft mooie wedstrijden laten zien. Jessy van der Ploeg heeft het spelletje door. Hij vertelde: “je kunt wel iets roepen, maar ik doe toch mijn eigen ding”. Prachtig, hij moet het toch ook echt zelf doen. Alle drie zaten ze op dezelfde mat wat onderling erg gezellig was. En wij maar denken dat jongens stiller waren !

De oudste judoka’s waren als laatste aan de beurt. Luuk Broeders onze grote lieve jongen heeft vandaag hard gewerkt, en verschillende technieken geprobeerd. Luuk weet van doorzetten, dat gaat zeker goed komen. Jonah Rosenbrand wist alle 4 zijn wedstrijden fantastisch af te sluiten met winst.

Uitslagen 4e streekontmoeting:
1e plaats: Jayden van der Ploeg, Jessy van der Ploeg en Jonah Rosenbrand
2e plaats: Enzo Köse, Willemijn Schoormans en Yens Rosenbrand
3e plaats: Lauren Scheurwater en Luuk Broeders
4e plaats: Jolle van Roel en Dayton van Strien.

Alle 10 van Gils Sport judoka’s en de coach mogen met trots terugkijken op deze sucesvolle wedstrijddag. Op naar de volgende ronde die plaats vindt op 09 mei te Oud Gastel.

Reacties