Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt op vrijdagavond 13 maart een thuiswedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team Van Rossum uit Oss. Het belooft een zware klus te worden. Dit team staat op dit moment op de tweede plaats. Team Kamp bestaat uit Ad Smolders, Willy v.d. Wiel, Leo Loonen, Jan en Johan Ligtenberg en Piet Kamp. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Team SunControls speelt deze week een uitwedstrijd. Het moet op bezoek bij de Hazelaar in Rosmalen. Op donderdag 19 maart speelt team SunControls tegen team Apparekoi uit Rumpt.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Nipt verlies Van den Nieuwenhuizen
Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg moet in sportcafé ’t Vaartje een klein verlies incasseren. In de eerste sessie illustreerde Frans Kemmeren andermaal zijn vormcrisis. Hij kwam er niet aan te pas. Ook Theo Laros speelde een moeizame partij. Hij wist de winst echter wel naar zich toe te trekken. In de tweede sessie was er winst voor Jan Smeekens. Ook Jan speelde niet geweldig, maar hield de controle en pakte aan het eind bekwaam de winst. Kopman Embert Broekhoven had een moeizame start. Hij herpakte zich echter uitstekend. Aan de meet kwam hij slechts twee caramboles te kort. Hij maakte onder meer een prachtige serie van vijf.

3-tallen: Verlies ’t Vaartje 1
In Oosterhout verloor team team ’t Vaartje 1 met 30-23 van team de Eekhoorn. Piet Visser was in slechts 44 beurten volmaakt kansloos. Willy v.d. Wiel kreeg zelfs maar 42 beurten. Hij kwam toch maar vier cramboles te kort. Hij maakte bovendien een formidabele serie van acht caramboles. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.595 neer. Dit was het hoogste gemiddelde van de avond. Kopman Ad Faro kwam zelfs maar twee caramboles te kort. Hij kwam uit op 0.562. Team ’t Vaartje 1 staat op dit moment op een vierde plaats.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B2: Team Royal Hedge blijft aan de leiding
In Waalwijk won team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge met 23-27 van team BSV. De enige verliespartij kwam op naam van Mark Pijnenburg. Mark kreeg echter maar 42 beurten. Ton Hamers maakte een mooie serie van vijf. Hij sleepte de winst binnen in maar 42 beurten. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.547 neer. Anton Smulders deed het met 0.575 nog iets beter. Hij speelde in maar 40 beurten uit. Hij maakte bovendien een serie van vier caramboles. Door dit resultaat blijft team Royal Hedge stevig aan de leiding. Met nog vier wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong 27 punten. Op dinsdagavond 17 maart speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team DGP uit Herpt. Een goed resultaat brengt dit team een stap dichter bij het kampioenschap. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel won in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart met 24-21 van team Landzicht uit Sprang-Capelle. Winst was er voor Edwin en Erwin Ligtenberg. Edwin maakte een serie van vier. Hij had maar 41 beurten nodig om de eindstreep te passeren. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.512. Zijn broer Erwin deed het met 0.513 een fractie beter. Hij had maar 37 beurten nodig om de winst binnen te slepen. Vader Jan Ligtenberg kreeg maar 36 beurten en was volstrekt kansloos. Team AK handhaaft zich in de middenmoot.

B1: Gevoelig verlies ’t Vaartje 3
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje 3 van naaste concurrent HMS uit Sprang-Capelle. Aan het eind van de avond stond de uitslag 22-27 vast. Het begon nog goed voor ’t Vaartje. Arthur Snoeren pakte bekwaam de winst. Hij maakte op het juiste moment een mooie serie van vijf. In de tweede partij kreeg Ton Kemmeren geen schijn van kans. Zijn opponent was al na 31 beurten bij de meet. Ton kwam uit op het goede gemiddelde van 0.645. Toch kwam hij liefst negen caramboles te kort. In de laatste partij kon ook Embert Broekhoven geen potten breken. Hij kreeg maar 40 beurten. Hij kwam liefst tien caramboles te kort. Door dit resultaat staat team HMS aan de leiding. ’t Vaartje 3 staat nu tweede en heeft een achterstand van zes punten. Er zijn echter nog vier wedstrijden te spelen. Op dinsdagavond 17 maart speelt team ’t Vaartje 3 tegen team ’t Sandoel.

De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur. Team ’t Vaartje 2 verloor in Terheijden met 30—22 van team BVT. Jos Hamers kreeg maar 39 beurten. Hij kwam slechts vier luttele caramboles te kort. Jos maakte onder meer een mooie serie van vier. Ook Frans Kemmeren maakte een serie van vier. Toch verloor hij kansloos. Hij kreeg ook maar 34 beurten. Ook Patrick Schrijver maakte een serie van vier. Hij kreeg echter maar 40 beurten. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.775. Hij bleef zes caramboles verwijderd van de finish. Op vrijdagavond 13 maart speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties