Benauwde zege DVVC JO14.

Foto:

Opgelucht haalde de GroenWitten adem nadat het laatste fluitsignaal tegen BlauwWit had geklonken. Voor de 4e maal winst op rij. Niet dat dat allemaal zo vanzelfsprekend ging vandaag. Verre van dat. De dag begon desalniettemin geweldig.

Remco Horsten van Kollux Zeilmakerij uit Tilburg had gemerkt dat het team van zijn zoon (Thijmen) wel toe was aan nieuwe tassen. Thijmen, vorig jaar over gekomen van een andere vereniging, voelt zich erg thuis bij DVVC JO14 en geniet (net als de rest van het team) van de goede prestaties die worden neergezet. Daar kon best wat tegenover staan bedacht Remco en het idee van tassensponsoring was geboren. Vandaag kreeg het team deze officieel uitgereikt. Reden voor een kleine ‘ceremonie’ van foto’s maken, bedankjes uitspreken en bloemetje overhandigen. En dat alles onder een mooi stralend zonnetje.

Kollux Zeilmakerij (www.Kollux.nl) bestaat pas 3 jaar maar heeft al een pracht reputatie opgebouwd. Voornamelijk maakt Kollux zeilmakerij zgn verandawanden en beschermhoezen voor BBQ en Tuinmeubelen. Of groter, zoals vernieuwing van 3stuks Glamping tenten op de Beekse Bergen. Of om dichter bij het voetbal te blijven: Wat te denken van het middenstipdoek van Willem II om nog maar te zwijgen van het KNVB-bekerfinaledoek van zo’n 3.000m2, Willem II – Ajax vorig jaar.

Voor die mooie tassen wilden de jongens en meiden van JO14 best wat terugdoen/laten zien. Een overwinnning als dankjewel in het vertrouwen zou mooi zijn toch? BlauwWit is echter geen club die met zich laat sollen en zelf ook tot het uiterste gaat voor de winst. Door beide partijen werd dan ook meteen vol ingezet. Over en weer waren aanvallen en kansjes, maar ook een goede verdediging of ingrijping van de sluitpost. Terwijl de spits van BlauwWit uithaalt om het spel dan maar open te gooien, gaat het signaaltje van de scheidsrechter dat het tijd is om de rust in te luiden. De knal is hard en het lijkt erop dat op slag van rust de thuisploeg op achterstand gezet wordt. Gelukkig voor hen, en tot frustratie van de gasten, gaat de bal over het goal. Na hervatting van het spel is dan toch echt tijd voor de ranja.

De brilstand van het scorebord is voor beide teams zeker aanleiding tijdens de pauze de nodige tactiek te bespreken.Na de rust een redelijk zelfde beeld, al lijkt het erop dat DVVC jongens en meiden meer in balbezit en in de aanval zijn. Ongeduld en te wilde spelbeleving resulteert echter niet in doelpunten. Ook niet wanneer je mooie opgelegde kansen krijgt waarbij je 1 op 1 op nog geen 5mtr van de doelman staat. Er doorheen (door de doelman) gaat nog altijd niet. Hard schuin mikken kan ook dan naast de paal gaan. Latje trap is niet iets wat je oefent tijdens een wedstrijd maar je zult altijd zien dat het dan wel lukt, LOL. En groter dan de goals waar de bal van een JO14 team in moet worden ze niet. Dit is de grootste maat goal, helaas soms net iets te klein gebleken vandaag.

Maar dan toch, eindelijk, kan de scheidsrechter een doelpunt noteren. Ten faveure van de thuisploeg. Nu moet BlauwWit in de achtervolging en de GroenWitte waken voor overmoedigheid. Er is nog zeker zo’n dikke 15min. te spelen. Beide teams geven alles. Het spelbeeld veranderd nauwelijks. Kansen gaan over en weer. Bij BlauwWit lukt het niet en de thuisploeg verzaakt de boel op slot te gooien. De minuten rijgen zich aaneen, evenals de gemiste kansen. Gelukkig komen de gasten ook niet tot scoren.

Einde speeltijdsignaal en wederom 3 punten winst. Een mooi gebaar naar de tassensponsor Kollux zeilmakerij, deze overwinning. Een wedstrijd voor evaluatie. Ze weten dat ze het kunnen, ze hebben het vorig seizoen bewezen en ook nu weer. Gezonde spanning en prestatiedrang mag er zijn, móét er zijn(!), evenals het geloof in eigen kunnen. Daar past ongeduldige te wilde spelbeleving niet bij, dat had zomaar averechts kunnen werken.

Desalniettemin: Gefeliciteerd jongens en meisjes, 12punten uit 4 wedstrijden, gewoon bovenaan de ranglijst; Kanjers. Volgende week wederom thuis tegen DESK, aanvang 12.00uur. Kom kijken en aanmoedigen. Ook voetballen? Wees welkom bij een training van een van de jeugdteams of langs de lijn bij een wedstrijd. Voor tijden- en trainingsdagen: www.dvvc.nl

Reacties