Voorbeschouwing VV Dongen vs OFC

Foto:

Aanstaande zondag 8 maart mag VV Dongen wederom een thuiswedstrijd afwerken. Tegen OFC mogen de mannen van Osman Erbas laten zien wat ze werkelijk waard zijn, want ondanks de mooie overwinning op Hoogland (4-0) zal de tegenstand komend weekend van een andere orde zijn.

OFC staat op plaats 2 en heeft 36 punten en VV Dongen staat op plaats 5 met 31 punten. De thuisploeg heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld dan de Oostzaners waardoor het duel een andere dimensie krijgt. Een plaats in de top van het klassement staat op het spel. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.00 uur.

Door Frank van Heteren
Natuurlijk was het lekker dat er afgelopen zondag met flinke cijfers werd gewonnen. VV Dongen had een maand geen wedstrijd gespeeld, maar daarentegen waren de Hooglanders erg beleefd om de selectie vrij spel te geven. Dus de vraag is wat de werkelijke kracht van dit moment nu echt is? Als een tegenstander als OFC voor de deur staat dan weet je dat er een lekker duel plaats zal gaan vinden. In de vorige acht ontmoetingen won VV Dongen vijf keer en OFC was drie keer de baas. Vooral in seizoen ’18-’19 kreeg VV Dongen flinke klappen. Thuis werd met 0-7 verloren en in Oostzaan werd het 4-0. Dat was pijnlijk. Maar dit seizoen wist VV Dongen een 1-2 zege uit het vuur te slepen in een enerverend duel dat in de slotseconde werd beslist door een doelpunt van Shenty Saez.

Rondom de selectie van OFC en de club is veel te doen geweest en werd breed uitgemeten in de landelijke media. Ik zal niet uitweiden over de problematiek, maar het was er erg onrustig en dat was terug te zien in de laatste resultaten van OFC. De laatste vijf partijen werd er drie keer verloren. In totaal verloor OFC zeven keer maar daar staan wel elf winstpartijen tegenover. Het zegt iets over de nivellering van de 3e Divisie, want als je bijvoorbeeld kijkt naar VV Gemert dan zie je dat ze maar acht punten boven de nacompetitiestreep (= plaats 14) staan, maar ze staan gewoon op de vierde plaats.
Terug naar OFC. Als je kijkt wat er allemaal rondloopt in dat team dan zie je een en al kwaliteit. Een brede selectie met veel voetballend vermogen. Spits Tim Freriks is waarschijnlijk de meest opvallende speler. Deze jongen scoort vanuit elke positie en dat doet hij zo gemakkelijk. Vandaar ook dat hij is gevraagd om bij 2e Divisionist Katwijk te komen spelen. Hij zal daar volgend seizoen te bewonderen zijn. OFC scoorde uit 21 wedstrijden 37 doelpunten en kreeg er 25 tegen.

Maar kijk dan naar VV Dongen. De statistieken liegen niet: 19 duels met een doelsaldo van + 14 !!. Alleen OSS 20 doet het beter met + 29. Daarentegen heeft VV Dongen de minst gepasseerde verdediging van de Divisie. Slechts 18 keer werd het balletje uit het net gevist. Prachtige cijfers. Het zegt iets over de teamspirit en kracht van de Kanaries, iedereen kijkt met een schuim oog naar de prestaties en dat had toch niemand verwacht aan het begin van het seizoen.

De selectie blijft zo goed als compleet en nieuwe jongens zijn al vastgelegd voor het volgende seizoen. Deze week kwam in het nieuws dat Pieter-Jan Scheerlinck en Sil van Herwijnen de manschappen komen versterken. De spelers hebben beiden een UNA – achtergrond dus qua Brabantse mentaliteit zit het wel goed!!! We heten ze van harte welkom.

Maar goed, wat kunnen we verwachten aanstaande zondag? Een topper? Ik hoop het van harte. Twee teams met verschillende opvattingen als het gaat om de weg te vinden naar het doel. Het zal er flink aan toe gaan op Sportpark de Biezen, want er valt iets te halen en te winnen. Voor jullie als supporters de uitgelezen kans om de Kanaries een hart onder de riem te komen steken. Jouw aanwezigheid maakt het Middagje VV Dongen af en het is voor de jongens een teken dat ze op de goede weg zijn. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur. Tot zondag!!!

Reacties