Vennen-heren vergeten kansen te benutten

Foto:

Een door carnavalsnaweeën verzwakt heren 1 van De Vennen deed zich afgelopen zaterdag in het duel tegen ZPC De Zeeuwse Kust (DZK) ernstig tekort door het onbenut laten van vele kansen. Na afloop restte dus opnieuw enkel de verbazing bij de tegenstander over de lage klassering van De Vennen, de punten gingen alle drie mee naar Vlissingen.

In de eerste periode ging de wedstrijd gelijk op, met kansen over en weer. De Vennen verzuimde echter die kansen (waaronder 4 manmeers en een strafworp) te verzilveren, deels door het sterke optreden van de Zeeuwse keeper maar ook deels door foutieve eigen keuzes. De bezoekers sloegen wel 3 keer doeltreffend toe en sloten de periode dus af met een 0-3 voorsprong. De tweede periode gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld te zien, met als groot verschil echter dat De Vennen nu wel zorgvuldig met de mogelijkheden omging. Bij drie achtereenvolgende overtalsituaties liet de Zeeuwse defensie zich verschalken en nadat DZK toch weer op 3-5 was gekomen wist De Vennen de stand halverwege toch nog gelijk te trekken op 5-5.

Helaas ging het goede spel van met name de tweede periode in de derde periode weer overboord, diverse manmeers werden gemist en nadat de stand lang op 5-6 had gestaan sloegen de bezoekers in het tweede deel van deze periode hard toe. De 5-9 stand aan het slot van de periode betekende dat een verrassing ver uit het zich was. Positief was dat De Vennen in de slotperiode toch nog een keer aan wist te zetten en daardoor ging deze periode weer net zo gelijk op als de eerste twee. De 8-11 viel ruim een minuut voor het slotsignaal en in die minuut veranderde er niets meer aan de stand.

Naast Tim Schalken die goed was voor 4 treffers kwamen ook Bas Verhagen, Koen Haast, Remco Jonkers en Tom Wolf tot scoren. Door deze uitslag gaat DZK koploper De Linge/PCG qua verliespunten voorbij, De Vennen blijft op de gedeeld laatste plaats. Daarin komt a.s. zaterdag in ieder geval verandering wanneer de heren om 21.30u in Delft tegen d’ELFT aantreden, de ploeg waarmee de laatste stek wordt gedeeld. Zaak dus om de carnavalszieken weer fit te krijgen en er als team tegenaan te gaan.

Dames 1 zal zaterdag als enige team een thuiswedstrijd spelen. Om 17.00 uur ontvangen zij de dames van Schoonderbeek Bouw ZPC AMERSFOORT. Die ploeg heeft nog één punt nodig om zeker te zijn van de titel en daarmee strijd om promotie. De Vennen zal hopelijk voltallig en voldoende in vorm zijn om de bezoekers echte tegenstand te bieden.

Reacties