VV Dongen veel te sterk voor Hoogland

Na een maand van ongewilde retraite mochten de mannen van VV Dongen hun voetbalkunsten vertonen tegen het laag geklasseerde Hoogland.

Als een stel jonge honden benaderede de ploeg van Osman Erbas het duel en dat resulteerde in een klinkende 4-0 overwinning. Er was slechts één helft voor nodig, want bij rust was het al 3-0. Door de zege klimt VV Dongen naar de 5e plaats in de rangschikking met dien verstande dat er nog twee wedstrijden moeten worden ingehaald. Qua verliespunten zou VV Dongen de 2e plaats bezetten wat een enorme verrassing genoemd mag worden. Aanstaande zondag 8 maart speelt VV Dongen de topper tegen de huidige nummer 2, OFC. Aftrap op Sportpark de Biezen is 14.00 uur.

Echt sprankelend was de wedstrijd niet. Het kon ook niet anders want VV Dongen bleef door afgelastingen, carnaval en een verplichte vrije dag, de gehele maand februari aan de zijkant staan. Zelfs oefenduels werden gecanceld waardoor trainer Erbas geen idee had waar zijn team zou staan in de eerste confrontatie van de maand maart. Leider Frank van Heteren zag VV Dongen de eerste tien minuten een beetje zoeken: “Ja, het zag er een beetje onwennig uit, maar ze vochten zichzelf onder de druk van Hoogland vandaan en dat zegt ook iets over dit jonge, talentvolle team. Als het niet mooi kan dan moet het maar komen van keihard werken!”

De eerste beste kans werd omgezet in een doelpunt van Thom Avontuur. Na een prachtige assist van uitblinker Nassim Asrih werd hij vrij voor de keeper van Hoogland gezet en Avontuur bedacht zich geen moment en schoort de bal onder de keeper door. Het was het sein voor VV Dongen om de wedstrijd in handen te nemen (1-0 in de 14e minuut). Nog geen negen minuten later lag de bal weer in het Hooglandse doel. Weer was het Asrih die de aanval opzette. Vanaf links opende hij over de volle breedte op Anouar Moukouh. Na zijn pass rende hij richting de eerste paal waar Moukouh de bal afleverde. De spelmaker van VV Dongen kreeg tijd om de bal aan te nemen, op te pompen en schooit deze met precisie in de lange hoek (2-0 in de 23e minuut).

Als er al sprake was van verzet bij de Hooglanders dan was die ver te zoeken. VV Dongen controleerde het spel en hoefde nog geeneens tot het uiterste te gaan. Uit een hoekschop kwam de volgende treffer. Slecht verdedigend werk leverde een vrije schietkans op voor linksbuiten Shenty Saez. Op zo’n drie meter voor een vrij doel kon hij niet missen en besliste daarmee uiteindelijk de wedstrijd (3-0 in de 45e minuut)

In het begin van de tweede helft trachtte Hoogland nog iets terug te doen maar ze kwamen in de gehele wedstrijd (op een schot op de lat na) geen een keer dreigend voor keeper Wessel Sprangers. VV Dongen gaf simpelweg niets weg. De minst gepasseerde verdediging van de 3e Divisie maakte zijn naam waar en liet o.l.v. aanvoerder Jan Gerrits niets toe. En zo konden de mannen van Erbas wat wedstrijdritme op doen. In de 85e minuut werd het door Asrih nog 4-0 nadat hij een schitterede steekbal van linksback Oguzhan Kazanci op waarde inschatte. In plaat van een aanname verlengde hij de bal vanuit de lucht en zette daarmee de gehele verdediging van Hoogland te kijk. Hij beloonde zijn ijzersterke optreden met een beauty van een doelpunt (4-0 in de 85e minuut)

Ander hoogtepunt voor de selectie van VV Dongen was de terugkeer van verdediger Robert Roosen. Op 15 december brak hij zijn kuitbeen in het duel tegen UNA en nog geen twee maanden later na een gedegen revalidatie maakte hij in de 75e minuut zijn rentree. Het was de kers op de taart van deze middag.

Aanstaande zondag 8 maart speelt VV Dongen weer thuis en dan tegen OFC uit Oostzaan. Altijd een bijzondere ontmoeting. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.00 uur