Voorbeschouwing VV Dongen vs Hoogland

Foto:

Hoewel de winterstop slechts twee weken duurde zitten we nu in een situatie dat we al een maand bijna niet meer hebben gevoetbald. Een beetje trainen maar totaal geen wedstrijdritme en zondag 1 maart staat er wel een competitiewedstrijd op het programma. Hoe hebben de jongens de lange pauze zonder wedstrijd verteerd? Als de weergoden een beetje mee willen werken dan begint het duel om 14.00 uur.

Door Frank van Heteren

Het is best wel vervelend als je zo lang geen partij hebt gespeeld of gezien. Je kan geen pijl trekken op de conditionele en vormtechnische aspecten bij de jongens. Het is alleen maar gissen. Twee weken geleden werd de wedstrijd tegen ADO 20 afgelast door de storm maar de rest van de Divisie speelde wel. Er zijn al teams met 21 afgewerkte duels terwijl wij pas op 18 staan. Dat wordt dus inhalen. De inhaalwedstrijd tegen Gemert staat op de 2e Paasdag gepland en die tegen ADO 20 wordt op 26 april gespeeld. En daarnaast is VV Dongen op de ranglijst van plaats 3 gezakt naar plaats 7. De inhaalrace begint dus op zondag!

In de tussentijd werd wel een oefenduel ingepland maar de tegenstander belde op het laatste moment af vanwege een griepuitbraak binnen hun selectie. Weer pech dus. Het enige voordeel is misschien wel dat langdurig geblesseerde jongens op tijd kunnen aansluiten voor het laatste deel van het seizoen. Goed, ik kan blijven klagen maar het is nu eenmaal zo en we moeten gewoon weer aan de bak. En dat is tegen de nummer 16, Hoogland. En oh ja, de meeste jongens van de selectie blijven volgend seizoen VV Dongen trouw en dat is heel mooi nieuws gezien de ontwikkeling van het team. Dus eigenlijk ben ik gewoon blij!!!

De promovendus Hoogland heeft 17 punten verzameld uit 20 ontmoetingen (VV Dongen 28 uit 18 duels). Na heenwedstrijd in Hoogland was VV Dongen de Koning der Remises. Nu echter heeft Hoogland die titel, zij hebben inmiddels acht keer gelijkgespeeld (VV Dongen overigens zeven keer). Het werd 1-1 in Hoogland en daar was niet iedereen blij mee. De thuissupporters wel, want zij wisten dat ze punten moesten gaan schrapen dit seizoen. Bij VV Dongen heerste vooral de teleurstelling, want in de eerste helft werd de ene na de andere kans om zeep geholpen. Trainer Osman Erbas verzuchtte na het duel dat hij wel tien spitsten had kunnen opstellen maar dat er dan nog niet zou worden gescoord. VV Dongen schoot zich die middag in september gewoon in de voet.

Het verhaal van VV Dongen kennen we inmiddels, want er werd daarna gewonnen en gewonnen. En Hoogland? Ja, die moeten nog steeds punten schrapen en zo nu en dan lukt het hen. Twee weken geleden pakten ze een punt bij en in Gemert en de week daarvoor verloren ze nipt van UNA nadat ze bijna de hele wedstrijd hadden voorgestaan (2-1). In december kenden ze twee goede zondagen. Er werd met 3-5 bij Blauw-Geel gewonnen en een week later werd in Hoogland Groene Ster met 2-1 verslagen. Met uitzonderring van de nederlaag tegen Westlandia (5-2) waren de nederlagen van minimale aard en dat zegt iets over de stugheid van de ploeg. Ze hebben dan ook niets te verliezen nadat ze in de nacompetitie OJC Rosmalen versloegen en plotsklaps in de 3e Divisie belandden.

Het wordt dus een interessant Middagje VV Dongen waar we gaan kijken naar een ploeg die al een maand geen wedstrijd in de benen heeft tegen een team dat alles op alles zal zetten om degradatie te voorkomen. Nu maar hopen dat het door gaat!!! Je bent van harte welkom op Sportpark de Biezen. Aanvang is 14.00 uur

Reacties