MILA Troopers naar de NK indoor in Apeldoorn

Foto:

In Apeldoorn werden afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Indoor gehouden. Diverse Mila Troopers van o.a. Atledo stonden aan de startlijn en hoopten op een podiumplek.

Als eerste gingen Bieke Schipperen en Marit Griep van start op de 3000 meter B-junioren. Bieke zoekt de koppositie op om daar haar tempo te gaan lopen. De rest van de lopers laat dat toe en ze mag haar tempo draaien. Halverwege de wedstrijd komt Marit naar voren legt het “peloton” haar tempo op en Bieke volgt. Het tempo blijft strak en de laatste paar ronden mogen ze met zijn tweeën doen. De eindspurt is in het voordeel van Marit, zij pakt het goud en Bieke de zilveren medaille!

Anne de Jong staat aan de start voor de 800 meter B-junioren. Ze gaat goed van start, derde positie. Aan het einde van de tweede ronde gaat het zwaar, maar in de derde ronde loopt ze het gat dicht naar nummer twee. Ze gaat er langs, maar de eerste in het veld is ver weg. Anne zet de laatste ronde hard in en wordt tweede in de serie. Is dat genoeg voor de finale? Na de laatste serie blijkt dat ze niet bij de zes tijdsnelsten hoort, en moet ze genoegen nemen met de zevende plaats.

Brik van Dusseldorp loopt de 800 meter op zaterdagmiddag. Ook hij moet zich via deze race zien te plaatsen voor de finale, die op zondag wordt gehouden. Hij gaat hard weg en neemt de groep op sleeptouw. Halfweg worden twee lopers nerveus en halen hem in. Brik kan aansluiten en ze stuiven in deze volgorde over de finish. Hij heeft zich hiermee verzekerd van een finaleplaats morgen!
Bij de 1500 meter series zien we Lotte Griep, Marit Griep en Bieke Schipperen. Marit en Bieke lopen meteen naar de plaatsen twee en drie en houden zo de race in de gaten. Sanne Schouten bepaalt het tempo. In de zese ronde zet Marit aan en Bieke volgt…. In een strak tempo leidt Marit de dans tot aan de finish.. en naar de finale op zondag! Lotte eindigt op een nette tiende plaats.
Zondag de finales.
Marit en Bieke starten op de 1500 meter. Ze geven een duidelijk signaal af. Vanaf de start op kop en staan die niet af. Naast elkaar, oppermachtig. In de voorlaatste ronde komt Charlene Robertson voorbij. Marit eindigt met zilver en Bieke mag het brons mee naar huis nemen.

Laat op de middag mag Brik zijn kunsten gaan vertonen in de finale 800 meter voor A-junioren. De eerste ronde in 27, toch wel hard, ronde 2 en 3 goed, maar ronde 4 is teveel. Hij is leeg. Maar wel zesde van Nederland, zoals Brik dat prima kan relativeren.

Reacties