JO11-2 revancheert zich

Foto:

Na de mooie overwinning op Olympia 2 weken geleden en de het bittere verlies van de wedstrijd van vorige week, waarbij ze tot aan de rust nog op voorsprong stonden, waren de jongens en meiden van JO11-2 uit op een sportieve revanche. Om een spel te laten zien waarin ze het beste uit zichzelf, en het team als geheel, konden halen.

Ze gingen dan ook voortvarend van start en zette meteen druk op hun gasten: BlauwWit. Na een paar mooie aanvallen stond het al snel op een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.
Dat je er daarmee nog niet bent ondervonden ze toen ze wat op hun lauweren dachten te kunnen rusten en prompt een doelpunt tegen kregen. 2-1 Daarmee werd de rust ingegaan en het verdere aanvalsplan werd besproken.

De Groen-Witten leken zich goed te hebben herpakt want ze lieten niet na om nog maar weer eens te scoren en zo de afstand iets comfortabeler te maken. 3-1 Getergde BlauwWit spelers lieten zich zo maar niet in de hoek drukken en maakte het de thuisploeg behoorlijk moeilijk. Verdediging en sluitpost hadden hun handen vol een tegendoelpunt te voorkomen. En dat lukt niet. DVVC moest nog een doelpunt incasseren. 3-2 Het was er de gasten alles aangelegen om de gelijkmaker te scoren en minimaal 1 punt te pakken. De thuisgoallie stond echter een puike wedstrijd te keepen, mochten de BlauwWitte al doorgebroken zijn door de verdediging van de hevig het fort verdedigende Groen-Witten.

De kansen/kansjes die de gasten niet konden verzilveren boden ruimte voor uitbraken en tegenaanvallen van de snelle spitsen van DVVC. Het was op vele momenten spannend aan beide kanten, want schieten is een ding, de touwen raken aan de goede kant (de binnenkant) is van een heel andere orde. Zoiets moet je blijven proberen en niet opgeven. Beide teams hadden het motto: Niet geschoten is altijd mis en gelukkig voor DVVC schoten zij wel nog eens raak! De spits maakte zijn hattrick vol en hiermee vergrootte de thuisploeg de afstand weer met 2 goals. Stand 4-2 Het laatste fluitsignaal klonk als ware muziek in de oren van de kids en de meegekomen fans. Mooie wedstrijd met gelijkwaardige teams. Prachtige overwinning met spannende momenten, uitstekende reddingen en fantastische goals. Goed gewerkt jongens en meiden, gefeliciteerd met de overwinning.

Volgende week geen voetbal, en dan op 7 maart uit naar het ‘verre’ v.v. Dongen. Wil je ook voetballen? Kom dan eens kijken bij een training of wedstrijd van een van de jeugdteams.
Voor data en tijden: www.dvvc.nl Jullie zijn van harte welkom!

Reacties