Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 15 februari 2020.

Team Dongen 1 speelde uit tegen Va-Tous 2 uit Breda. De wedstrijden liepen niet zoals verwacht en Dongen verloor dan ook met 0–8. De volgende wedstrijd is thuis tegen JBC Plop 1 uit Uden.

Team Dongen 2 speelde thuis tegen team L’Ammerzo 2 van de Jeu de Boules club uit Ammerzoden.

De eerste ronde werd gespeeld met drie teams van ieder 2 spelers (Doublet). Voor Dongen speelde op baan 1 Cor Timmermans en John van Rooden. Het spel verliep zoals we gewend zijn van dit team. Door goed te overleggen met elkaar hoe en waar de ballen gespeeld moesten worden wisten zij hun eerste match overtuigend met 13-5 te winnen. Tussenstand 1-0 voor Dongen. Op de baan 2 werd gespeeld door Pierre de Jong en Hans van Troost. Bij dit koppel liep het niet zo vlekkeloos zoals normaal bij hen. Maar vechters als ze zijn wisten ze met een beetje geluk toch te winnen met 13-9. Tussenstand 2-0 voor Dongen. Op baan 3 werd gespeeld door Andre de Wijs en Karel Seebregts. Ook dit team wisten op het juiste moment de tegenstanders te raken. Het uiteindelijke resultaat een mooie overwinning van 13-7. Tussenstand 3-0 voor Dongen.

De tweede ronde werd gespeeld met 2 teams van ieder drie personen (Triplet). Ook in deze ronde werd er door Dongen weer goed spel geleverd. Op baan 1 werd gespeeld door Andre de Wijs, Pierre de Jong en Hans van Troost. Zij wisten de tegenstanderd te verslaan met 13-11. De ster van deze ronde was toch wel Andre. Hij plaatste bijna alle ballen perfect bij het butje. Tussenstand 4-0 voor Dongen. Op baan 3 werd gespeeld door Karel Seebregts, John van Rooden en Cor Timmermans. In deze wedstrijd werd er echt gestreden om ieder punt. Dongen heeft lange tijd achtergestaan. Echter in de slotfase kon L’Ammerzo het toch niet afmaken. Dongen greep zijn kans en wonnen hierdoor met een nipte 13-12 overwinning. Tussenstand 5-0 voor Dongen.

De derde ronde wordt op gelijke wijze gespeeld als de eerste ronde. Met een tussenstand van 5-0 werd al een beetje gedroomd om er 8-0 van te maken. Dat zou uniek zijn voor Dongen 2. Het was nog nooit voorgekomen. Op baan 1 ging team John van Rooden en Cor Timmermans zeer voortvarend te werk. Met een ruime voorsprong leek het erop dat ze ook deze wedstrijd ruim zouden gaan winnen. De tegenstander gooide wat dat betreft toch een beetje roet in het eten. Doordat de tegenstander wat laat op gang kwam was Dongen toch net iets eerder bij de 13 als L’Ammerzo. Het werd 13-11. Tussenstand 6-0 voor Dongen. Op baan 2 waren aangetreden Pierre de Jong en Hans van Troost. Bij deze match spatte de droom van een 8-0 overwinning uiteen doordat Pierre en Hans in het geheel niet in hun spel kwamen. Verloren dus dan ook ruimschoots met 4-13. Tussenstand 6-1 voor Dongen. Op baan 3 speelde team Andre de Wijs en Karel Seebregts. Tot de 9 punten ging het redelijk gelijk op. Daarna lieten ze het echter een beetje liggen, wat de eindstand bracht op 9-13.

Einstand 6-2 voor Dongen. Een mooie overwinning.

In het algemene klassement waar Dongen 2 op de derde plaats staat kan Dongen 2 door het resultaat van deze wedstrijd weer op de eerste plaats terechtkomen. Dit is afhankelijk van de resultaten van de clubs welke op plaats één en twee staan. Op het moment van schrijven van dit artikel is nog niet bekend welke resultaten de andere clubs hebben behaald. Opgemerkt moet worden dat de club welke nu op één staat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De klassement resultaten zijn in te zien op onderstaande URL’s (Invoeren in uw browser op Internet) van de Nederlands Jeu de Boules Bond (NJBB).

Volgende wedstijd spelen ze uit tegen ‘Mooie Boul 1’ in Berlicum.

Team Dongen 3 was vrij deze week en spelen 29 februari uit tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-30012019-2020/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-40032019-2020/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad).

Reacties