Grootouder-kleinkind Boules toernooi

Foto:

Zondag 2 februari organiseerde Jeu de Boules Club Dongen voor het eerst een boulestoernooi voor opa’s/oma’s en hun kleinkinderen. Er hadden zich voor dit toernooi 18 equipes ingeschreven, welke verdeeld werden in twee poules, rekening houdend met de leeftijd van de kleinkinderen. Dit varieerde namelijk van 6 jaar t/m 25 jaar!

De weersomstandigheden waren deze dag niet al te best, zodat de deelnemers moesten uitwijken naar de hal, hetgeen zeker niet vervelend was. De eerste 9 banen waren gereserveerd voor het toernooi, maar er bleven nog enkele banen over voor leden die niet met een kleinkind konden spelen.

Corry Koreman had al het nodige voorwerk gedaan, waardoor we na de inschrijving precies om half 11 konden gaan beginnen. Alle spelers moesten die dag 3 wed-strijden spelen, waarbij vanaf de wedstrijdtafel aangegeven werd hoe laat de volgende ronde begon. Op deze manier bleven de deelnemers ook wat langer hangen in het clubhuis en konden ze onder het genot van een drankje gezellig met de tegenstanders praten. Deze keer waren Annie en Toon Klep de mensen die achter de bar stonden. Rond het middaguur werd de keukenploeg ingezet, want er was ook aan de inwendige mens gedacht. De keuze was ook deze keer voldoende: kippen- en tomatensoep, tosti’s, broodje saté, broodjes knakworst en broodjes “Boule”. Kortom, een geweldig assortiment. De keukenploeg, bestaande uit Adriënne Smits en Annie Smulders, had de handen vol aan de talloze bestellingen.

Rond 12 uur werd begonnen aan de tweede wedstrijd. Niet alleen de kleinkinderen hadden volop plezier aan het boulen, maar ook de senioren genoten zichtbaar. Het was mooi om te zien hoe strijdvaardig iedereen was. Ook het meten werd serieus genomen, want regelmatig moest een arbiter erbij komen om een precieze meting te doen. Het ging vaak om een millimeter!
Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en konden de mensen achter de wedstrijdtafel, Corry en Henk, de balans opmaken en de uitslag bekend maken. Alle jeugdige deelnemers kregen een medaille en de winnende equipes van beide poules nog wat extra’s: een bekertje voor het kleinkind en de opa/oma een heerlijk flesje wijn.
Hieronder volgt de uitslag:

Poule A                                                    Poule B
1. Opa Cees Emmen met Mels              1. Oma Annie de Jong met Jelle
2. Opa Stan Dankers met Isa                 2. Oma Fien Heijne met Maurice
3. Opa Ad Broekhoven met Milan          3. Opa Piet Tempelaars met Tijn
4. Oma Gerdie Schellekens met Jasper 4. Opa Henk van Gils met Junior
5. Opa Joop Weterings met Caz            5. Opa jan Jochems met Jaap
6. Opa Ben Schellekens met Job           6. Oma Marjo Kouwelaar met Imke
7. Oma Jeanne van Riel met Cynthia     7. Opa Piet Maas met Emma
8. Oma Ada Versluis met Lisse               8. Opa Ruud van Dijk met Meike
9. Oma Ria Verdaasdonk met Dries
10. Oma Berna Dankers met Sofie

Wij willen iedereen die zich voor dit toernooi heeft ingezet hartstikke bedanken. Volgend jaar staat het weer op de agenda en hopelijk zien we dan nog meer opa’s/oma’s met hun kleinkind boulen.
Een BOULE groeten WECO JdbC Dongen

Reacties