Voorbeschouwing ADO 20 vs VV Dongen

Foto:

Als het aan trainer Osman Erbas lig wordt er aanstaande zondag gevoetbald. Zijn ploeg ligt al ruim twee welken stil en is toe aan een duel om het echie.

Toch baren de weergoden nieuwe kinderen. Na Ciara heeft Dennis het levenslicht gezien en kan zondag zomaar op kraamvisite komen. Wanneer is niet precies bekend en of hij een volwassen storm wordt is ook niet bekend. Dus we gaan er gewoon vanuit dat we gaan voetballen. Met of tegen de wind, gas erop!! Aanvang in Heemskerk van het duel tussen ADO 20 en VV Dongen is 14.00 uur

Door Frank van Heteren

Er is wat te melden van het front? Genoeg, maar nog niet bestemd voor deze pagina. Soms is het bewaren van geheimen leuker dan dat je ze meteen verteld. Andere keer dan maar. VV Dongen krijgt het druk. Vooral in het Paasweekend wachten twee wedstrijden. Zaterdag tegen Westlandia en maandag met Pasen tegen VV Gemert. Als de wedstrijd van aanstaande zondag ook wordt afgelast dan kan het zijn dat de ploeg op 26 april moet inhalen. De dag voor Koningsdag. Druk, druk , druk dus.

Er vanuit gaande dat VV Dongen zondag wel speelt dan wacht een tegenstander die de laatste tijd een beetje is beschadigd. Veel blessures en nog geen een overwinning in 2020. VV Dongen speelde gelijk, verloor en won. Dat het team van Raymond Bronkhorst op de 13e plaats staat heeft meer te maken met de personele problemen die de ploeg kent dan het voetballend vermogen. Tijdens het duel in Dongen was de thuisploeg op een paar cruciale fronten beter. Qua inzet en wil om te winnen onderscheidde het team van Erbas zich t.o.v. de technisch vaardige Heemskerkers. Zij vonden weliswaar dat ze meer hadden verdiend, maar als je een penalty gestopt ziet worden, een eigen doelpunt van VV Dongen cadeau krijgt en een een-op-een situatie onbenut laat dan mag je wel zeggen dat de winst naar de juiste ploeg is gegaan.

Met drie wonderschone doelpunten was VV Dongen goed op dreef en samen met ADO 20 maakten ze er een boeiend en spannend duel van. Als het andersom zou zijn geweest dan ben ik niet te beroerd om dat te zeggen. VV Dongen mazzelde tegen o.a. Westlandia en Hercules maar verloor onterecht thuis van HSC 21. En zo krijg je uiteindelijk wat je verdiend.

Net als VV Dongen in het begin van het seizoen grossiert ADO 20 op dit moment in gelijke spelen. Bij VV Dongen zagen we dat omslaan naar winstpartijen. Zou ADO 20 dat ook kunnen? Geen idee, want de ploeg wisselt daarvoor teveel van basiself, maar je weet nooit he?  Ik zou zeggen: “Dennis, doe een luier aan in Groot-Brittannië en ga daar lekker aan de moedermelk zitten zodat je ons niet lastig komt vallen! Je bent nog even niet welkom, maandag staan alle deuren wagenwijd open!”

Een mooi affiche: ADO 20 – VV Dongen. Voor degenen die met de bus mee willen rijden moeten er weer op tijd zijn. De bus vertrekt om 11.00 uur. Aanvang van de wedstrijd is14.00 uur. Tot zondag !

Reacties