Olympia verliest broedertwist

Na een stevige botsing moesten deze pechvogels het veld bloedend verlaten
Foto:

Op een druk bezocht Sportpark Crispijn moest Olympia ’60 zijn meerdere erkennen in VV Dongen. De geel-blauwe dorpsgenoten keerden na een zeer matige wedstrijd uiteindelijk met drie punten huiswaarts.

Olympia moest door afwezigheid van een viertal basiskrachten flink improviseren en dat liet zich ook zien in het vertoonde spel. Het nam wel het initiatief, had veel balbezit gedurende de eerste helft, maar wist geen moment gevaarlijk te worden. VV Dongen wachtte rustig af en hoopte op fouten bij de tegenstander om dan razendsnel om te schakelen.

Het enige moment van opwinding in het eerste bedrijf speelde zich af na zo’n tien minuten spelen. Olympiaan Gidy de Leeuw en zijn directe tegenstander Jannik van de Pas kwamen ongelukkig met elkaar in botsing en moesten allebei met een bloedende hoofdwond het veld verlaten. Een gezamenlijke rit richting ziekenhuis was hun deel. (naschrift redactie: Gidy moest maar liefst 6 hechtingen laten zetten om de wond te dichten). De rest van de eerste helft bleef ver onder de maat. Er viel geen enkele doelpoging te noteren.

De eerste minuten na de hervatting liet hetzelfde spelbeeld zien. Olympia de bal, VV Dongen wachtte op de fout. Die fout kwam echter al snel. De eerste hoekschop van de wedstrijd leverde een onoverzichtelijke situatie op voor het Olympia-doel. Als gevolg van duw en trekwerk viel de bal ongelukkig op de arm van een verdediger, waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip wees. De toegekende penalty werd met enig fortuin binnengeschoten.

Olympia moest op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook de nodige kansen. Maar het vizier stond niet op scherp en het nodige geluk ontbrak. Kjeld Huveneers, Bryan Weistra en Pepijn Laurijsen waren dichtbij, maar paal of een redding op de lijn voorkwamen een doelpunt. VV Dongen ging wat zorgvuldiger om met de geboden kansen en wist na bijna 70 minuten de score te verdubbelen. Een hard ingeschoten vrije trap en de daaruit volgende rebound konden nog wel gekeerd worden door Wouter Dirven, maar toen zijn verdediging hem toen nog niet ondersteunde, maakt VV Dongen dankbaar gebruik van deze buitenkans.

Een zeldzaam hoogtepunt in de wedstrijd was even later een onnavolgbare passeerbeweging van Dongen-speler Robin Bouleij. Gelukkig voor Olympia had Wouter Dirven een prachtige redding in huis waarmee hij zijn team in de wedstrijd hield. En een wedstrijd had het nog kunnen worden als Huveneers erin was geslaagd een toegekende penalty te verzilveren. Zijn inzet was echter een makkelijke prooi voor de doelman en betekende ook dat er geen verandering meer kwam in de stand.

Olympia heeft een week de tijd om haar wonden te likken. Op 15 februari wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Het speelt dan om 15.00 uur tegen RFC, de club van toekomstig Olympia-trainer Mo Duzgun.

Reacties