DVVC JO14 JO14 strijdlustig tot het laatste moment

De wind steekt zo nu en dan op en af en toe lijkt het erop dat het gaat regenen. En dus wordt er flink gelopen door de jongens en meiden van JO14-1, om een beetje warm te blijven.

De samenwerking loopt van begin af aan heel goed. Zeker ook achterin de verdedigingslinie. Het resulteert in heel wat onderscheppingen en omkering van de balrichting. Tegen een mooi opgezette aanval halfweg de eerste helft lijkt Sarto nog een antwoord te hebben. Een schot op het doel wordt gelost en de sluitpost van de bezoekers doet zijn uiterste best om achterstand te voorkomen. In de rebound van de gekeerde aanval is het echter de thuisploeg die alsnog profiteert en zichzelf op voorsprong schiet. 1-0.

De linies worden gesloten en de DVVC jongens & meiden hopen met voorsprong naar de ranja te gaan. En dat was ze bijna gelukt. De eerste helft was helaas 1 minuutje te lang voor ze. Uit een slinkse aanval, het op het verkeerde been zetten van de verdediging, komt dan toch die gelijkmaker 1-1, en tijd voor pauze.

De 2e helft begint met de nodige stress in de lijven van de GroenWitte en dat pakt niet goed uit. Sarto neemt het initiatief en schiet zichzelf voorbij hun gastheren: 1-2. Diep ademhalen, hergroeperen en je eigen spel spelen. Dat had effect in de eerste helft en heeft het nu ook.  De gelijkmaker schept de nodige blijdschap en het besef dat het spel niet over is tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft. De samenwerking loopt weer optimaal en er wordt uitmuntend keeperswerk geleverd op (nog schaarse) momenten dat het nodig is. Een 10 minuten voor tijd breekt een DVVC speler vanaf de zijkant door en daar is, snoeihard de nummer 3. 3-2 dat voelt lekker!

Houden ze dit vast of maakt het bij Sarto alle remmen los? Bewust of onbewust wordt er vanuit de Sarto-ploeg wat meer risico genomen. De doelman waakt als een havik over zijn goal en is bereid een stapje verder te gaan. In zijn wil tot voorkoming van een doelpunt vergeet hij even de 16mtr lijn en zet wat stapjes hierbuiten. Het recht de bal met handen te pakken vervalt voor hem na overschrijding van die grens. In zijn enthousiasme met als enige doel: Géén schot waaruit een doelpunt kan komen grijpt hij naar de bal.  Hands! Officieel heeft dat vervelende verstrekkende gevolgen voor de laatste man op het veld.

De scheids besluit echter om, gezien de tijd op de klok die nog rest, dat dat niet heel zinvol is en de sfeer in de verder nette, sportief verlopen wedstrijd niet ten goede zal komen. Een vrije trap wordt wel toegekend aan de thuisploeg. Deze wordt helaas niet verzilverd en in de resterende ca. 5minuten moeten beide teams nog stevig aan de bak. Sarto ziet dat zijn kansen om er 1 punt uit te slepen nog niet verkeken zijn en DVVC wil coute que coute de volle buit. Met zijn allen strijden ze daarvoor. Nog een maal moet de thuiskeeper ingrijpen en zijn capaciteiten laten zien. Daarna klinkt het verlossende fluitsignaal en is de blijdschap af te lezen op de vermoeide gezichten. Super gewerkt allemaal, als een goed geoliede machine is teamwork verricht en een prachtig resultaat behaald. Klasse!

Volgende week uit tegen Oosterhout. Zet hem op. Ook voetballen? Kom eens kijken op een training van een van de jeugdteams. Of tijdens een wedstrijd. Jullie zijn van harte welkom.