Voorbeschouwing VV Dongen vs VV Gemert

Foto:

Afgelopen weekend was VV Dongen vrij. Met 17 teams in competitie zal er altijd een ploeg per weekend niet spelen en die beurt was aan VV Dongen. De mannen van Osman Erbas zaten echter niet stil. Er werd gevoetbald tegen de A1 van Feyenoord.

O.l.v. oud-international Dirk Kuyt versloegen de Rotterdammers de Dongenaren met 4-0. Voor Osman Erbas was de wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid om met zijn elftal hier en daar wat te experimenteren. Of dat effect zal hebben voor de aanstaande topper tegen het Oost-Brabantse Gemert is natuurlijk de vraag. Op Sportpark de Biezen wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Door Frank van Heteren

Het is natuurlijk altijd lastig wanneer de competitie onderbroken wordt met een verplichte rustpauze, zeker nadat VV Dongen de laatste wedstrijd had gewonnen tegen het stugge Hercules. Anderzijds gaf het ruimte tot reflectie en herstel. De selectie van Erbas beleefde tegen de jeugd van Feyenoord een wisselend duel waarin iedereen mocht opdraven. De eerste helft was redelijk maar in de tweede helft kwamen ze bijna niet meer voor het doel van Feyenoord

VV Gemert daarentegen moest wel competitie voetballen en zette hun opmars voort tegen nummer twee OFC. Op eigen terrein wonnen de Zwartwitten terecht met 3-0. Spits Thijs van Pol was de gevierde man, want hij scoorde een hattrick. Vooral zijn tweede treffer was van grote klasse. Hij zette keeper van der Werff compleet voor gek met een ongekend mooie stift / lob over hem heen. OFC had weinig in de pap te brokkelen en speelde niet als de nummer twee van de 3e Divisie. VV Gemert voetbalde vanuit de counter en was daarin ernstig dodelijk.
Door het resultaat sprong VV Gemert over VV Dongen heen en heeft drie punten voorsprong genomen maar heeft dus wel een wedstijd meer gespeeld. VV Dongen moet in de verplichte achtervolging om erbij te blijven horen. Alles zit zo krap op elkaar en dat maakt het des te interessanter. Ook onderin is het nog lang niet gespeeld, zodat het voor ieder team elke week weer bikkelen is om er een overwinning uit te poeren.

Zondag 9 februari is het gezellig op Sportpark de Biezen. De nummer 5 tegen de nummer 3, een Brabantse Derby die altijd veel spektakel biedt. VV Dongen verloor in Gemert met 3-2, maar het duel met twee gezichten had geen winnaar verdiend. Kans voor VV Dongen om revanche te nemen. VV Gemert zal met veel vertrouwen naar Dongen afreizen, want na twee nederlagen zal de eerste winst van 2020 op OFC het interne zelfvertrouwen van de promovendus een enorme boost geven. Na de wedstrijd zal het Carnaval in de kantine losbarsten. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen! Aanvang van Het Middagje VV Dongen is 14.00 uur.

Reacties