Dames 1 voelen zich als een vis in het water tijdens de wedstrijd in de regen.

Dames 1 hebben zondagmorgen 2 febr. het voordeel dat zij als eerste het veld op mogen. Dan miezert het nog lichtjes. Maar als het maar lang genoeg miezert wordt ook alles kletsnat.

En tussen de druppels doorlopen lukt de dames niet. Niet dat er geen tempo in het spel zit. Dat zeker wel. De GroenWitte zijn uit op revanche. De uitwedstrijd tegen hun gasten van vandaag, v.v. Oosterhout, werd verloren. Tijd om een en ander recht te zetten. Tijd om te scoren.

“Je voelt de regen minder, als je harder loopt, veel aanvalt en druk zet”, moeten de DVVC-dames gedacht hebben. Mooi opgezette aanvallen en lange solo rushes resulteren al in de eerste helft in een mooie voorsprong van maar liefst 4 doelpunten voor en nog 0 tegen. Dan ga je toch met een heel lekker gevoel naar de warme thee.

In de tweede helft is het veld nog glibberiger en voert de zandkleur op bepaalde plekken de boventoon in plaats van het mooie groen van de grasmat. De aanvallen op het goal van de gasten worden er niet minder om. De balans van snelheid en stevigheid op de grond wel. Witte broekjes kleuren zwart en zwarter bij weer een glijpartij op weg naar de bal. Het kan de Dongense dames niet veel schelen: Niet geprobeerd is altijd mis en ze willen nog wel wat goals maken. v.v. Oosterhout wil dat ook en in een aanval waarbij ze in de buurt van de DVVC goal kunnen komen verschalken ze met een vreemd plofballetje de keepster en verdwijnt de bal in de touwen. 4-1

Nu willen de gasten vaart maken en doordrukken. De thuisploeg heeft echter andere ideeën en zetten een tandje bij met meer druk, goed overzicht, goede passes en snelle rushes. De gladde ondergrond blijkt echter ook vervaarlijk en eist een slachtoffer op. Een wissel is noodzakelijk.

Iedereen is inmiddels doorweekt en heeft het koud. De Oosterhoutse keepster ziet er inmiddels uit als een verzopen katje. Ze heeft al heel wat ballen buiten haar netje weten te houden, maar heeft daarvoor wel de nodige duikvluchten moeten maken. En de aanvallen blijven komen. Kwestie van tijd, hopen de Groen Witten, en er zal weer gescoord worden. Als dan die nummer 5 valt is het zaak de bal in de ploeg houden.

De klok tikt door, het spel speelt nu echt alleen nog maar op de helft van de gasten. De thuisploeg geeft geen centimeter van hun eigen helft meer weg. Wanneer de laatste speelminuut wordt aangegeven lijkt de adrenaline nog heviger te gaan stromen. Nog een allerlaatste poging om het doelsaldo nog op te krikken belandt in de handen van de keepster.  Niet veel later klinkt het allerlaatste fluitsignaal van de scheidsrechter en is DVVC 3 punten rijker door deze eerste wedstrijd na de winterstop met 5-1 te winnen. Met deze klinkende overwinning nestelt het team zich nog steviger op de 2e plaats. Volgende week vrij en dan weer op aan de bak op 16 febr. Wederom thuis met als tegenstander ST WereDi/FC Tilburg. Aanvang 10.00uur.