Piet Ackermans Kampioen in 3e klasse pk bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 45e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.

In het toernooi spelen in totaal 86 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.

Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e klasse. Alle deelnemers dienden 25 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Onder kundige arbitrage van Rutger van der Kaaij en Piet Emmen speelden clubgenoten Piet Ackermans en Rob Kuipers, van b.v. excelsior, de 1e partij tegen elkaar, in 22 beurten wist Piet te winnen. Paul de Jong en Arthur Emmen van b.v.de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 23 beurten was Paul aan de meet.] Bert Huijgens van b.v. de herberg kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Rob, in 19 beurten had Rob zijn caramboles verzameld. Arthur bezorgde hierna Piet zijn eerste nederlaag in 19 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Bert en Paul in 17 beurten pakte Paul ook hier de winst. Na dag 1 Paul alleen aan de leiding met 2 keer winst.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Toon van Spaandonk en Jan Embrechts. In de 1e wedstrijd pakte Bert voor de eerste keer winst in 19 beurten tegen Arthur. Paul en Rob speelde een spannende wedstrijd tegen elkaar die eindigde in remise in 31 beurten. Ook spannend was de partij tussen Bert en Piet met 1carambole verschil wist Piet te winnen. Arthur wist in een prima wedstrijd te winnen van Rob in 18 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Piet en Paul, bij winst of remise was Paul de nieuwe kampioen en bij winst voor Piet zou hij gekroond worden. Ook hier een spannende strijd, Piet maakte de partij uit in 24 beurten en Paul bleef steken op 23 caramboles.. Hiermee Piet dus de kampioen in de deze klasse, proficiat.

Door dit kampioenschap is Piet ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Jos Michielsen in de 4e klasse, Joke Clemens in de 5e klasse en Lars van Delft in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Paul de Jong (17 beurten) en Arthur Emmen pakte met 2 keer een serie van 7 de prijs voor de hoogste serie. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e klasse.

Foto boven: v.l.n.r. Arthur, kampioen Piet, Bert, Rob en Paul

Reacties