Paraplu’s zorgen voor veel kleur bij de Atledocross

Foto:

Maar liefst 20 Atledo-pupillen liepen mee in de Atledocross. Zij lieten zich niet afschrikken door het druilerige en bij vlagen regenachtige weer.

In het prachtige gebied van de Duiventoren liepen de pupillen 1010m. Mini pupil Lila Ozga liep lachend haar eerste cross en c pupil Siem Horsten had voor het eerst spikes aan , we zagen hem ook al bij de Blauwe Meer en de Masboscross in actie. Lila werd 9e bij de meisjes en Siem 14e bij de jongens.

Naast onze vast crossers bij de b pupillen, Fleur de Jong ,Femke Broeders, Jelle Jansen en Willem de Jong deden Teun van der Kaaij, Matthijs van Roessel en Sem Beerens voor het eerst mee. En wat hebben ze genoten van het lopen. Opmerkelijk sportief gedrag is ook gezien in de cross. Jelle was onderweg gevallen en Teun heeft toen op hem gewacht. Willem de Jong was de snelste Atledoer met een 4e plaats in 4 minuut 28. Jelle werd 12e, Teun 13e Matthijs 14e en Sem 15e bij de jongens. Jarige Fleur de Jong wordt 7e bij de meisjes en Femke Broeders 9e.
Bij de a pupillen meisjes doet alleen milatroopster Anouk Rutjes mee. Zij loopt naar een 9e plaats.

Bij de 42 deelnemers bij de a jongens is Atledo met 10 deelnemers goed vertegenwoordigd. Naast de vaste crossers Siebe van der Lee, Ramon Derks, Jasper Broeders, Fenn Oerlemans , Milan Bavius en Goof Schoormans, die zelfs op een na alle crossen deelnam, zijn er veel eerstelingen. Rembrandt Noordanus heeft in de weken vooraf met zijn vader geoefend, Radek Ozga doet net als zijn zusje voor het eerst mee en Tim Pelka is pas enkele weken lid bij Atledo en Ties Versluis is terug na een enkelblessure. Nieuwkomers Tim en Radek Finishen als 14e en 15e in 4 minuut 35 gevolgd door Milan in 4,36 en 2 seconden later Siebe van der Lee. Ties Versluis is 32e, Goof 36e Jasper 38e Fenn 39e en Rembrandt 40e in 6 minuut 9. In de uitslagenlijst missen we de klassering van Ramon, maar dat wordt nog uitgezocht.

Ook de d junioren meisjes lopen 1010m. Milatroopster Nieke Westerveen wordt 5e Eva den Boer 17e en Renee Kramer 26e. De d jongens mogen echt aan de bak, zij moeten 2020m lopen. Yuri Derks is daar de beste man van Atledo. Hij finisht als 17e in 9 minuut 35. Jurre Verschure wordt 24e in 10 minuut 44. Bij de b junioren vinden we Colin Bressers op een 5e plaats in 15 minuut 20 over 3030.m Een knappe prestatie voor deze atleet, die vorig jaar bij de specials meeliep. Vast onderdeel bij deze wedstrijd is ook de Woeste Zee estafette. Divers samengestelde teams lopen 4 maal 450 meter. Het is leuk om te zien hoe de moeders van Willem de Jong en Jelle Jansen hun team aanvullen En bij Nieke Westerveen en Renee Kramer zijn het juist de vaders die meelopen. De familie Derks loopt met onze kleinste mini Anna, met haar broers Ramon, Yuri en Kasper. Ook Femke en Jasper Broeders wisten een team te vormen. Bij dit onderdeel staat vooral het plezier voorop. En dat hebben ze zeker gehad.

Reacties