Mila Troopers naar Apeldoorn

Foto:

In het afgelopen weekend zijn de MiLaTroopers naar Apeldoorn gegaan voor een indoorwedstrijd. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe de vorm is.

Danica Willemen bijt het spits af op de 1500 meter. Ze is dusdanig in vorm, dat ze geen moeite heeft om lekker van leer te trekken. Dat ziet er goed uit, en pakt na de start meteen de tweede plaats. Ronde 1 en 2 en 3 gaan goed, maar dan. Danica was ongeveer de tijdlangzaamste inschrijver van de serie, en als die dan aan de kop gaat sleuren, dan blijft dat niet goed gaan. Het slaat bij haar op de luchtwegen en dan moet ze helaas uitstappen.

Bij de 800 meter zien we Roos de Jong aan de start. Vorige week werd ze 7e op het NK en dit keer weer lekker deze afstand. Ze gaat goed van start en schuift naar de 2e positie. Dat ziet er makkelijk uit en een groepje van vier gaat los van de rest. Het tempo blijft constant en ze laat zich rustig inhalen en komt op de vierde positie. Maar geen nood. De laatste 150 meter zet ze aan en gaat net als vorige week lekker ruim om de rest heen om de winst te pakken. Geen PR deze keer, maar met 2.30 min en een gouden medaille is ze helemaal tevreden.

Anne de Jong laat zich zien bij de start, en dan letterlijk. Ze heeft er zin in, want ze lijkt rustig te gaan, maar dat is de houding, want uit de bocht, loopt ze als eerste en de rest kan maar net aansluiten, zo hard gaat het! Doorkomst in 30. Dat is wel erg snel. Ze schrikt er zelf van en houdt in, maar het kwaad is al geschied. Ze gaat naar tempo 36, maar dat houdt ze niet vast en halverwege ronde 3 laten de luchtwegen haar in de steek. Het wordt werken en de wedstrijd uitlopen.

Reacties